Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Frasig kalvschnitzel med brynt kaprissmör

Ett jättegott recept på schnitzel med svamp, brie och brynt kaprissmör. Till den här välsmakande rätten serverar vi ett fylligt rött.

Vintips till receptet
119 kr

Ingredienser

Schnitzel:
4 kalvschnitzlar a 130 g
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 ½ dl panko
salt, svartpeppar, olivolja och smör

Brieostgratinerad potatis och svamp:
300 g valfri svamp
500 g kokt potatis
150 g Brie de Meaux (alt tryffelbrie de Meaux)

Brynt kaprissmör:
100 g smör
1 dl avhällda kaprisar

Till servering:
4 citronklyftor
1 knippe bladpersilja

Gör så här

1. Värm ugnen till 250 °C. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Dela potatisarna i önskad storlek. Stek svampen i rikligt med olivolja och smör till fin brynt färg. Lägg ner potatisarna och stek vidare ett par minuter tills de fått en lätt brynt färg.

2. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg det i en liten ugnsfast form. Skiva och lägg på brieosten. Ugnsbaka i ca 10 minuter tills osten smält ner lite över svampen och potatisen.

3. Salta och peppra köttet. Lättvispa äggen i en vid djup tallrik och lägg mjöl och panko på varsin tallrik. Panera schnitzeln först i mjölet, sen i ägget och sist i pankon.

4. Värm en stekpanna med olja och en rejäl klick smör till medelhög temperatur. Stek schnitzeln ett par minuter på varje sida till en gyllene och frasig yta.

5. Lägg under tiden smör i en kastrull och låt det koka upp på högsta temperatur. Låt smöret koka i några minuter tills det är lätt brynt och doftar nötigt, tillsätt då kaprisen och dra av från plattan.

6. Lägg upp schnitzlarna och ös över det goda kaprissmöret. Toppa med citronklyftor och plocka över lite persilja. Servera med den läckra gratinerade svamp-potatisen.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia H Larsson
Betyg
15 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER