Frasigt kalvschnitzel med brynt kaprissmör
Ett jättegott recept på schnitzel med svamp, brie och brynt kaprissmör. Till den här välsmakande rätten serverar vi ett fruktigt vin med medelfyllig kropp, bäriga och aromatiska toner samt frisk syra. Vinets syra går fint ihop med med syrligheten vi hittar i citron och kapris medans vinets aromatiska toner gifter sig med svampens umami.
Ingredienser
Schnitzel:
4 kalvschnitzlar a 130 g
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 ½ dl panko
salt, svartpeppar, olivolja och smör
Brieostgratinerad potatis och svamp:
300 g valfri svamp
500 g kokt potatis
150 g Brie de Meaux (alt tryffelbrie de Meaux)
Brynt kaprissmör:
100 g smör
1 dl avhällda kaprisar
Till servering:
4 citronklyftor
1 knippe bladpersilja
Gör så här
1. Värm ugnen till 250 °C. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Dela potatisarna i önskad storlek.
2. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg det i en liten ugnsfast form. Skiva och lägg på brieosten. Ugnsbaka i ca 10 minuter tills osten smält ner lite över svampen och potatisen.
3. Salta och peppra köttet. Lättvispa äggen i en vid djup tallrik och lägg mjöl och panko på varsin tallrik. Panera schnitzeln först i mjölet, sen i ägget och sist i pankon.
4. Värm en stekpanna med olja och en rejäl klick smör till medelhög temperatur. Stek schnitzeln ett par minuter på varje sida till en gyllene och frasig yta.
5. Lägg under tiden smör i en kastrull och låt det koka upp på högsta temperatur. Låt smöret koka i några minuter tills det är lätt brynt och doftar nötigt, tillsätt då kaprisen och dra av från plattan.
6. Lägg upp schnitzlarna och ös över det goda kaprissmöret. Toppa med citronklyftor och plocka över lite persilja. Servera med den läckra gratinerade svamp-potatisen.