Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Frasigt kalvschnitzel med brynt kaprissmör

Ett jättegott recept på schnitzel med svamp, brie och brynt kaprissmör. Till den här välsmakande rätten serverar vi ett fruktigt vin med medelfyllig kropp, bäriga och aromatiska toner samt frisk syra. Vinets syra går fint ihop med med syrligheten vi hittar i citron och kapris medans vinets aromatiska toner gifter sig med svampens umami.

Vintips till receptet
119 kr

Ingredienser

Schnitzel:
4 kalvschnitzlar a 130 g
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 ½ dl panko
salt, svartpeppar, olivolja och smör

Brieostgratinerad potatis och svamp:
300 g valfri svamp
500 g kokt potatis
150 g Brie de Meaux (alt tryffelbrie de Meaux)

Brynt kaprissmör:
100 g smör
1 dl avhällda kaprisar

Till servering:
4 citronklyftor
1 knippe bladpersilja

Gör så här

1. Värm ugnen till 250 °C. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Dela potatisarna i önskad storlek. Stek svampen i rikligt med olivolja och smör till fin brynt färg. Lägg ner potatisarna och stek vidare ett par minuter tills de fått en lätt brynt färg.

2. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg det i en liten ugnsfast form. Skiva och lägg på brieosten. Ugnsbaka i ca 10 minuter tills osten smält ner lite över svampen och potatisen.

3. Salta och peppra köttet. Lättvispa äggen i en vid djup tallrik och lägg mjöl och panko på varsin tallrik. Panera schnitzeln först i mjölet, sen i ägget och sist i pankon.

4. Värm en stekpanna med olja och en rejäl klick smör till medelhög temperatur. Stek schnitzeln ett par minuter på varje sida till en gyllene och frasig yta.

5. Lägg under tiden smör i en kastrull och låt det koka upp på högsta temperatur. Låt smöret koka i några minuter tills det är lätt brynt och doftar nötigt, tillsätt då kaprisen och dra av från plattan.

6. Lägg upp schnitzlarna och ös över det goda kaprissmöret. Toppa med citronklyftor och plocka över lite persilja. Servera med den läckra gratinerade svamp-potatisen.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia H Larsson
Betyg
12 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.