Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Halstrad kalvschnitzel med tomatrisotto, balsamico-tomater och lättstekt spenat

Så gott och enkelt med kalvschnitzel och en mustig tomatrisotto. De söta balsamico-tomaterna och spenaten blir pricken över i:et. I glaset väljer vi ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt vin där vinets kropp går fint ihop med det tunt skurna köttet.

Ingredienser

kalvschnitzel
400 g kalvinnanlår i tunna skivor
2 dl vetemjöl
2 msk olivolja + 3 msk smör
salt och peppar

Tomatrisotto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl arborioris
1 dl vitt vin
1 l stark hönsbuljong
1 förpackning passerade tomater, 390 g
2 dl finriven parmesanost + mer till servering
salt och nymald svartpeppar

Balsamico-tomater
400 g körsbärstomater på kvist
olivolja
2 msk balsamico
flingsalt och nymald svartpeppar

Lättstekt spenat
2 stora påsar babyspenat, à 200 g styck
2 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök. Fräs det i oljan i en stor gryta utan att det tar färg. Lägg i riset och låt det bli blankt. Häll i vinet och låt det absorberas.

2. Koka upp vatten, buljongtärningar och passerade tomater. Späd risotton med vätskan, ett par dl i taget och låt den koka in mellan gångerna. Rör ofta. Det tar ca 25 minuter. Risotton ska vara krämig och lite lös, absolut inte stabbig samt att ha lite tuggmotstånd.

3. Späd med mer vätska (buljong, vin eller vatten) om den blir för tjock. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite god olivolja.

4. Vänd kalvschnitzeln i mjölet. Hetta upp olja och smör i en panna och vänta tills det tystnar. Stek köttet ett par minuter på var sida tills det är gyllene. Salta och peppra och håll varmt.

5. I en annan panna steker du tomaterna hastigt i olivolja och häller på balsamicon när de fått lite färg. Skaka om pannan och salta och peppra. Håll varmt.

6. Stek spenaten med vitlöken mycket hastigt i omgångar i olivolja. Den ska bara lätt sjunka ihop. Salta och peppra och servera till kalvschnitzeln, risotton och tomaterna.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER