Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Halstrad kalvschnitzel med tomatrisotto, balsamico-tomater och lättstekt spenat

Så gott och enkelt med kalvschnitzel och en mustig tomatrisotto. De söta balsamico-tomaterna och spenaten blir pricken över i:et. I glaset väljer vi ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt vin där vinets kropp går fint ihop med det tunt skurna köttet.

Ingredienser

kalvschnitzel
400 g kalvinnanlår i tunna skivor
2 dl vetemjöl
2 msk olivolja + 3 msk smör
salt och peppar

Tomatrisotto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl arborioris
1 dl vitt vin
1 l stark hönsbuljong
1 förpackning passerade tomater, 390 g
2 dl finriven parmesanost + mer till servering
salt och nymald svartpeppar

Balsamico-tomater
400 g körsbärstomater på kvist
olivolja
2 msk balsamico
flingsalt och nymald svartpeppar

Lättstekt spenat
2 stora påsar babyspenat, à 200 g styck
2 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Hacka lök och vitlök. Fräs det i oljan i en stor gryta utan att det tar färg. Lägg i riset och låt det bli blankt. Häll i vinet och låt det absorberas.

2. Koka upp vatten, buljongtärningar och passerade tomater. Späd risotton med vätskan, ett par dl i taget och låt den koka in mellan gångerna. Rör ofta. Det tar ca 25 minuter. Risotton ska vara krämig och lite lös, absolut inte stabbig samt att ha lite tuggmotstånd.

3. Späd med mer vätska (buljong, vin eller vatten) om den blir för tjock. Rör i parmesan och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite god olivolja.

4. Vänd kalvschnitzeln i mjölet. Hetta upp olja och smör i en panna och vänta tills det tystnar. Stek köttet ett par minuter på var sida tills det är gyllene. Salta och peppra och håll varmt.

5. I en annan panna steker du tomaterna hastigt i olivolja och häller på balsamicon när de fått lite färg. Skaka om pannan och salta och peppra. Håll varmt.

6. Stek spenaten med vitlöken mycket hastigt i omgångar i olivolja. Den ska bara lätt sjunka ihop. Salta och peppra och servera till kalvschnitzeln, risotton och tomaterna.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.