Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Grekisk grönsaksgratäng med fetaost

En ljuvlig grekisk grönsaksgratäng med fetaost och smak av medelhavet toppad med  färska örter. Perfekt bara som den är med en bit nybakt baguette eller tillsammans med till exempel färsbiffar för den som önskar det.

Vintips till receptet
227 kr

Ingredienser

1 aubergine
ca 400 gram romaticatomater eller körsbärstomater
1 stor rödlök
2 klyftor vitlök
ca ½ dl olivolja av god kvalitet
torkade oregano
salt
nymald svartpeppar
1 paket fetaost
färsk persilja
färsk basilika
Tillbehör
ugnsstekt fläskfilé eller nötfärsbiffar
nybakad baguette

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Skiva aubergine, tomat, rödlök och vitlök.

3. Pensla en ugnsfast form med olivolja. Lägg ett lager skivad aubergine i botten och strö över lite salt och torkad oregano. Lägga sedan ett lager med skivad rödlök, vitlök och tomater. Droppa över lite olivolja samt lite mer torkad oregano. Lägg sedan ett lager till med aubergine och varva med tomat, rödlök och vitlök. Avsluta med ett lager aubergine på toppen och några halverade körsbärstomater. Droppa över lite extra olivolja.

4. Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter. Om det börjar se lite torrt/bränt ut på toppen lägg på ugnsfolie och låt gå i cirka 15 minuter till.

5. Ta ut gratängen och smula över fetaost. Ställ in en liten stund i ugnen igen så att osten blir varm.

6. Toppa med hackad färsk persilja och basilika vid servering samt nymald svartpeppar från kvarn. Servera tillsammans med en bit baguette.

Recept och foto: Viva Vin & Mat
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Recept färsbiffar med ajvar och fetaost
Sanna Ohlander
40 min

Färsbiffar med ajvar och fetaost

Ajvar och fetaost är underbart gott till och i dessa färsbiffar. Vi serverar dem med lättkokt broccoli och ugnsrostad potatis.

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.