Periquita White
229 kr
Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
En fantastiskt vacker och fräsch förrätt perfekt till sommarens middagsbjudningar. Den här förrätten passar perfekt till ett fruktigt vitt. Vinets pigga syra plockar upp syrligheten vi hittar i citronen och fetaosten och vinets fruktiga toner balanserar de ibland beska tonerna vi kan hitta i betor.
250 g rödbetor
100 g fetaost
50 g rostade pinjenötter
1 knippe basilika
flingsalt
Citron- olivoljedressing
1/2 citron
2 msk smakrik olivolja
1. Koka rödbetorna i saltat vatten ca 40 minuter tills de är genommjuka.
2. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.
3. Skiva betorna tunt för hand eller med hjälp av en mandolin.
4. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk juice.
5. Blanda citronen med olivoljan och smaka av med salt.
6. Placera rödbetorna omlott på 4 tallrikar. Smula över fetaost och strö på pinjenötterna och lite flingsalt. Ringla på dressing och toppa med basilika.
229 kr
Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Elegant lasagne med len ärtkräm, burrata, mynta och brynt smör.
En klassisk varm tonfisksmörgås där krämig tonfiskröra möter smält ost och rostat bröd. Perfekt till lunch eller en enkel middag.