Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tunt skivade betor med smulad fetaost, rostade pinjenötter, basilika, citron och olivolja

En fantastiskt vacker och fräsch förrätt perfekt till sommarens middagsbjudningar. Den här förrätten passar perfekt till ett fruktigt vitt. Vinets pigga syra plockar upp syrligheten vi hittar i citronen och fetaosten och vinets fruktiga toner balanserar de ibland beska tonerna vi kan hitta i betor.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

250 g rödbetor
100 g fetaost
50 g rostade pinjenötter
1 knippe basilika
flingsalt

Citron- olivoljedressing
1/2 citron
2 msk smakrik olivolja

Gör så här

1. Koka rödbetorna i saltat vatten ca 40 minuter tills de är genommjuka.

2. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.

3. Skiva betorna tunt för hand eller med hjälp av en mandolin.

4. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa 1 msk juice.

5. Blanda citronen med olivoljan och smaka av med salt.

Servering

6. Placera rödbetorna omlott på 4 tallrikar. Smula över fetaost och strö på pinjenötterna och lite flingsalt. Ringla på dressing och toppa med basilika.

Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Guldvinnande fynd! Friskt och ungdomligt med smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Tuna melt utan vin
Kristin Johansson
25 min

Tuna Melt

En klassisk varm tonfisksmörgås där krämig tonfiskröra möter smält ost och rostat bröd. Perfekt till lunch eller en enkel middag.

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER