Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Grillad entrecôte med honungslök och vinägersmör

Vet du inte vad du ska laga till helgen? Får vi föreslå ett riktigt gott recept på entrecôte från Tina Nordströms bok Tinas helg. Välj några riktigt fina och välmarmorerade entrecôter. Fettet gör att köttet smakar så mycket mer. Grillad entrecôte passar bäst tillsammans med ett kraftfullt rött vin med fattoner. Fattonerna i vinet gifter sig med de grillade tonerna i köttet.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

4 entrecôter (à ca 200 g)
havssalt
svartpeppar ur kvarn

Honungslök
250 g pärllök
250 g röd steklök
1-2 msk rapsolja
2 msk honung
saften från 1 citron
salt, svartpeppar ur kvarn

Vinägersmör
150 g rumstempererat osaltat smör
1 schalottenlök
2 tsk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar ur kvarn

Tillbehör
Grönsallad

Gör så här

1. Gnid in köttet med salt och peppar.

Honungslök

2. Skala pärl- och steklökarna och fräs dem hela i lite rapsolja i en gryta. Tillsätt honung och citronsaft och häll på vatten så att det täcker lökarna till hälften. Koka dem mjuka under lock i cirka 10 minuter. Ta av locket och koka ner vätskan till ett simmigt spad. Smaksätt med salt och peppar.

Vinägersmör

3. Rör smöret mjukt. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda smöret med löken och smaksätt med vinäger och salt och peppar. Servering

4. Grilla biffarna på het grill eller i grillpanna i 3-5 minuter på varje sida. Låt köttet vila i ett par minuter.

Servering

Servera köttet varmt med honungslöken och en klick vinägersmör samt en stor grönsallad.

Receptet kommer från Tinas kokbok Tinas helg: gamla godingar och nya favoriter (Bonnier fakta)
Foto: Charlie Drevstam
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Alpha California

Alpha California

219 kr

Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept