Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Vet du inte vad du ska laga till helgen? Får vi föreslå ett riktigt gott recept på entrecôte från Tina Nordströms bok Tinas helg. Välj några riktigt fina och välmarmorerade entrecôter. Fettet gör att köttet smakar så mycket mer. Grillad entrecôte passar bäst tillsammans med ett kraftfullt rött vin med fattoner. Fattonerna i vinet gifter sig med de grillade tonerna i köttet.
4 entrecôter (à ca 200 g)
havssalt
svartpeppar ur kvarn
Honungslök
250 g pärllök
250 g röd steklök
1-2 msk rapsolja
2 msk honung
saften från 1 citron
salt, svartpeppar ur kvarn
Vinägersmör
150 g rumstempererat osaltat smör
1 schalottenlök
2 tsk äppelcidervinäger
salt, svartpeppar ur kvarn
Tillbehör
Grönsallad
1. Gnid in köttet med salt och peppar.
2. Skala pärl- och steklökarna och fräs dem hela i lite rapsolja i en gryta. Tillsätt honung och citronsaft och häll på vatten så att det täcker lökarna till hälften. Koka dem mjuka under lock i cirka 10 minuter. Ta av locket och koka ner vätskan till ett simmigt spad. Smaksätt med salt och peppar.
3. Rör smöret mjukt. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda smöret med löken och smaksätt med vinäger och salt och peppar. Servering
4. Grilla biffarna på het grill eller i grillpanna i 3-5 minuter på varje sida. Låt köttet vila i ett par minuter.
Servera köttet varmt med honungslöken och en klick vinägersmör samt en stor grönsallad.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Saftig entrecôte med söt palsternacka och syrligt kryddsmör. Mums till rödvin!
En helgrätt med smak av jordärtskocka och dragon