Winemaker’s Stories Montsant
89 kr
Ursprungstypisk Priorat av Spaniens bästa vinmakerska! toppbetyg - 5 av 5!
Blir det kött och och rött till helgen? Prova då Elin Carlekes variant där entrecôte serveras med ett friskt dragonsmör och krämigt stomp på potatis och jordärtskocka. I glaset väljer vi ett italienskt vin med jordiga toner som möter upp jordärtskockans höstliga smak i stompen och med en fin tanninstruktur som matchar köttets egna textur.
4 skivor entrecote, ca 600g
smör/olja att steka i
Dragonsmör
100g smör
1 tsk finhackad inlagd dragon
rivet skal av ½ citron
1 tsk citronsaft
flingsalt
peppar
Picklade polkabetor
4 polkabetor
¼dl ättika
½ dl socker
1 dl vatten
1 krm salt
Stomp
500g potatis
600g jordärtskocka
4 msk rapsolja
½ dl grädde
saft från ½ citron
salt
peppar
socker
1. Rör samman ingredienserna till dragonsmöret.
2. Koka upp ättika, socker, vatten och salt tills sockret lösts upp.
3. Skala och skiva polkabetorna tunt. Slå över lagen.
4. Skala potatis och jordärtskocka. Koka rotsakerna i lättsaltat vatten tills de mjuknar, ca 30 minuter
5. Slå av vattnet från kastrullen. Tillsätt rapsolja och grädde och mosa till önskad konsistens med en potatisstöt
6. Smaksätt purén med citronsaft, salt, peppar, en nypa socker
7. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek entrecoten några minuter på var sida. Krydda köttet med salt och peppar
89 kr
Ursprungstypisk Priorat av Spaniens bästa vinmakerska! toppbetyg - 5 av 5!
Saftig entrecôte med söt palsternacka och syrligt kryddsmör. Mums till rödvin!
Grillad entrecôte som serverad med bakad potatis, grillad majs och goda såser.