Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Entrecôte med dragonsmör och jordärtskocksstomp

Blir det kött och och rött till helgen? Prova då Elin Carlekes variant där entrecôte serveras med ett friskt dragonsmör och krämigt stomp på potatis och jordärtskocka. I glaset väljer vi ett italienskt vin med jordiga toner som möter upp jordärtskockans höstliga smak i stompen och med en fin tanninstruktur som matchar köttets egna textur.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

4 skivor entrecote, ca 600g
smör/olja att steka i

Dragonsmör
100g smör
1 tsk finhackad inlagd dragon
rivet skal av ½ citron
1 tsk citronsaft
flingsalt
peppar

Picklade polkabetor
4 polkabetor
¼dl ättika
½ dl socker
1 dl vatten
1 krm salt

Stomp
500g potatis
600g jordärtskocka
4 msk rapsolja
½ dl grädde
saft från ½ citron
salt
peppar
socker

Gör så här

Dragonsmör

1. Rör samman ingredienserna till dragonsmöret.

Picklade polkabetor

2.  Koka upp ättika, socker, vatten och salt tills sockret lösts upp.

3. Skala och skiva polkabetorna tunt. Slå över lagen.

Stomp

4.  Skala potatis och jordärtskocka. Koka rotsakerna i lättsaltat vatten tills de mjuknar, ca 30 minuter

5. Slå av vattnet från kastrullen. Tillsätt rapsolja och grädde och mosa till önskad konsistens med en potatisstöt

6. Smaksätt purén med citronsaft, salt, peppar, en nypa socker

Entrecote

7. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek entrecoten några minuter på var sida. Krydda köttet med salt och peppar

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER