Grillad fläskfilé, sparris och färskpotatis med gremolatamajo
Fläskfilé – en storfavorit på grillen! Med grillad färskpotatis, sparris och en god sås till så har du verkligen en perfekt grillmåltid med allt gott man önskar sig. Till detta väljer vi ett kryddigt rött.





Ingredienser
600 g putsad fläskfilé
250 g grön sparris
500 g kokta småpotatisar
½ dl kapris
25 g parmesanost
salt, svartpeppar och olivolja
Gremolatamajo (blir mer men är svår att göra mindre av)
1-2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl hackad persilja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja med neutral smak
1 dl olivolja
salt
1. Riv ner vitlöken i en matberedare. Finriv ner det yttersta skalet av citronen och pressa i 1 msk saft. Tillsätt persilja, äggulor, dijonsenap och en nypa salt. Starta maskinen och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle tills du har en tjock och fin majonnäs.
2. Salta och peppra fläskfilén. Ansa sparrisen. Ringla lite olja över köttet, sparrisen och potatisen.
3. Börja med att grilla fläskfilén runt om på direkt värme ett par minuter tills den har en fin brynt färg. Lägg den sedan på indirekt värme och låt den grilla vidare i ca 10 minuter tills kärntemperaturen är 60 C. Låt fläskfilén vila på en skärbräda före tranchering.
4. Grilla sparrisen och potatisen på direkt värme några minuter till fin grillad yta.
5. Lägg upp allt det grillade på 4 tallrikar. Strö över kaprisen, ringla över lite olivolja och riv över parmesanosten. Servera med gremolatamajon.