Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Halloumirårakor med syrad rödlök och basilikakräm

Dessa rårakor med lite riven halloumi i blir de extra mättande och får en god sälta, servera med syrlig rödlök och en len basilikakräm. Till dessa rårakor passar det väldigt bra med ett glas frisk och fruktigt rieslingvin. Den lena krämen passar det lena vinets struktur och vinets friska syra möter upp den syrade löken.

Vintips till receptet
115 kr

Ingredienser

4-6  portioner (förrätt)

Halloumirårakor
4 portioner
200 gram halloumi
ca 500 gram potatis
(en liten nypa salt)
rikligt med smör och olja att steka i

Basilikakräm

ca 2,5 dl Turkisk yoghurt
1 mogen avokado
1 kruka basilika
0,5 msk olivolja
saften från 1/2 citron
salt/örtsalt

Syrad rödlök
(Löken görs med fördel dagen innan servering).
1 stor rödlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Gör så här

Syrad rödlök

1. Skär rödlöken i så tunna skivor du kan.

2. Koka upp ättikssprit, socker och vatten, rör om så att allt socker löses.

3. Ta bort från värmen och lägg ner rödlöken i lagen.

4. Låt svalna helt och ställ sedan kallt.

Basilikakräm

5. Mixa avokado, basilika, yoghurt och olivolja med en stavmixer.

6. Smaka av med salt/örtsalt och citronsaft.

7. Ställt kallt fram till servering.

Halloumirårakorna

8. Värm ugnen till 125 grader.

9. Riv halloumi och potatis på ett rivjärn och blanda samman i en bunke. Extra salt brukar inte behövas då halloumin är så salt.

10. Hetta upp en panna med rikligt med smör och olja.

11. Lägg i smeten efter önskad storlek och platta till med en stekspade.

Tips

12. Det är lättare att steka ganska små rårakor och ett trevligare sätt att servera på om det är till en förrätt.

13. Stek rårakorna på medelhög värme tills de har fått fin färg och verkar klara.

14. Lägg de färdiga rårakorna i en form/på en plåt i ugnen medan du steker färdigt de andra.

15. Servera rårakorna varma med basilikakrämen, syrad rödlök och lite nymald svartpeppar.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Havn

Havn

115 kr

En frisk och läskande ekologisk Riesling med klassisk torr stil från Tysklands främsta vindistrikt Rheinhessen.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Kimchi i en glasburk
Liselotte Forslin_Pressbild_03
30 min

Hemgjord kimchi

Gör din egen hemgjorda kimchi med ordentlig hetta och smak.

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.