Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Hamburgare deluxe

En burgare, signerad fredagskocken Mattias Larsson. Hamburgare deluxe serveras med grillad bifftomat, sallad, cheddarost, bacon och senapsdressing. Mycket gott tillsammans med ett fylligt rödvin med hög syra som kan fånga upp köttets struktur och syran i dressingen.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

Hamburgarna:
600 g nötfärs, gärna av högrev
2 msk dijonsenap
2 msk vatten
salt och svartpeppar
olja att pensla med

Senapsdressing:
40g pickles
100g majonnäs
1 1/2 msk fransk grovkornig senap
1/2 tsk pressad citronsaft
salt efter smak

Tillbehör:
4 st hamburgerbröd
1 bifftomat
4 skivor bacon
8 skrivor cheddarost
8 krispiga salladsblad

Gör så här

1. Hacka pickels och blanda med majonnäs, senap och citron. Smaka av med salt.


2. Blanda nötfärsen med senap och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.


3. Forma färsen till 4 fina hamburgare. Pensla burgarna med olja och grilla på hög temperatur i ca 2-3 minuter på varje sida. Se vår grillguide för bästa grillningen! Lägg på osten.

4. Skiva och grilla tomat, bacon och hamburgerbröden.

Servering

5. Montera ihop hamburgaren, sätt tänderna i den och njut! Servera gärna tillsammans med en grönsallad eller några nävar fina potatischips.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Moa Karlberg
Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER