Hamburgare deluxe
En burgare, signerad fredagskocken Mattias Larsson. Hamburgare deluxe serveras med grillad bifftomat, sallad, cheddarost, bacon och senapsdressing. Mycket gott tillsammans med ett fylligt rödvin med hög syra som kan fånga upp köttets struktur och syran i dressingen.









Ingredienser
Hamburgarna:
600 g nötfärs, gärna av högrev
2 msk dijonsenap
2 msk vatten
salt och svartpeppar
olja att pensla med
Senapsdressing:
40g pickles
100g majonnäs
1 1/2 msk fransk grovkornig senap
1/2 tsk pressad citronsaft
salt efter smak
Tillbehör:
4 st hamburgerbröd
1 bifftomat
4 skivor bacon
8 skrivor cheddarost
8 krispiga salladsblad
Gör så här
1. Hacka pickels och blanda med majonnäs, senap och citron. Smaka av med salt.
2. Blanda nötfärsen med senap och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Forma färsen till 4 fina hamburgare. Pensla burgarna med olja och grilla på hög temperatur i ca 2-3 minuter på varje sida. Se vår grillguide för bästa grillningen! Lägg på osten.
4. Skiva och grilla tomat, bacon och hamburgerbröden.
Servering
5.