Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr
Château de Seguin är vinet som vinkännarna älskar att prisa och det har blivit känt som ett av de bästa Bordeauxvinerna i den lägre prisklassen.
Syrlig gremolata, rostad spetskål och brynt smör med knapriga nötter. Serveras med helgrillad fläskytterfilé och ett fruktigt glas rött!
 
													







Grillad fläskytterfilé
800g svensk fläskytterfilé
1 msk olja
1 vitlöksklyfta, riven
salt & svartpeppar
Gremolata
1 knippe bladpersilja
1 citron, skal och saft
1 vitlöksklyfta
1–2 msk olivolja
salt
Grillad spetskål med brynt smör och hasselnötter
1 spetskål
2 msk olja till pensling
50 g hasselnötter
75 g smör
flingsalt & peppar
1. Finhacka persilja och vitlök. Riv citronskal och pressa lite citronsaft.
2. Blanda allt med olivolja och smaka av med salt. Den ska smaka friskt och syrligt.
3. Putsa köttet och gnid in med olja, vitlök, salt och peppar.
4. Grilla på medelhög värme ca 10–15 minuter runt om, tills innertemperaturen är 68–70°C.
5. Låt vila under lock i minst 10 minuter innan man skär det i skivor.
6. Rosta hasselnötterna i en het panna. Strö över flingsalt.
7. Dela kålen i 4 klyftor med rotfästet kvar så de håller ihop.
8. Pensla med olja och grilla ca 3–4 min per sida tills kålen fått fin färg.
9. Bryn smöret i en kastrull. Smält det på aningen högre än medelvärme och vispa sakta. När det
börjar skumma, lukta nötigt och bli gyllenbrunt är det klart.
10. Häll det över spetskålen innan servering, men låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
Förslag på mer tillbehör:
Potatis, grillat bröd, citronklyftor & sallat
119 kr
Château de Seguin är vinet som vinkännarna älskar att prisa och det har blivit känt som ett av de bästa Bordeauxvinerna i den lägre prisklassen.
Gyoza-dumplings har sitt ursprung i Kina och är stekta istället för ångade.