Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Mandelpotatissoppa med kungskrabba, salladslök och pinjenötter

Finns det något elegantare än en lyxig soppa tillsammans ett gott bubbel? Vi tror inte det! I detta ljuvliga recept på mixad soppa tillsammans med smakrik krabba gifter sig smakerna perfekt, ett riktigt bra bubbel-recept! Krabbans umamirika och lite söta kött möter vinets fruktighet och soppans struktur skapar en underbar munkänsla tillsammans med de små bubblorna vi hittar i det mousserande vinet. En lyxig förrätt perfekt för nyårsafton!

Vintips till receptet
149 kr

Ingredienser

1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 liten gul lök
250 g mandelpotatis
1 dl torrt vitt vin
2 dl kycklingbuljong (alt vegetarisk)
1 dl grädde
2 dl mjölk
300 g kungskrabba (ca 200 g kött)
2 salladslökar
3 msk god olivolja
1/2 dl rostade pinjenötter
körvel

olivolja och salt

Gör så här

1. Skala och skiva vitlök, lök och potatis.

2. Fräs potatis, vitlök och lök i olivoljan.

3. Häll på vinet och låt det koka i två minuter.

4. Häll på buljong, grädde och mjölk, koka tills potatisen är genommjuk.

5. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Späd soppan med lite mjölk om den känns för tjock.

6. Kyl ner.

7. Medans soppan kyls, skala kungskrabban och finstrimla salladslöken.

8. Lägg upp soppan i 4 djupa tallrikar och lägg ner kungskrabban.

9. Strö i salladslöken och pinjenötterna. Ringla över olivoljan och toppa gärna med lite körvel.

 Recept: Mattias Larsson
Betyg
28 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept