Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut
149 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne! Eleganta franska bubblor med fräschör.
Finns det något elegantare än en lyxig soppa tillsammans ett gott bubbel? Vi tror inte det! I detta ljuvliga recept på mixad soppa tillsammans med smakrik krabba gifter sig smakerna perfekt, ett riktigt bra bubbel-recept! Krabbans umamirika och lite söta kött möter vinets fruktighet och soppans struktur skapar en underbar munkänsla tillsammans med de små bubblorna vi hittar i det mousserande vinet. En lyxig förrätt perfekt för nyårsafton!
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 liten gul lök
250 g mandelpotatis
1 dl torrt vitt vin
2 dl kycklingbuljong (alt vegetarisk)
1 dl grädde
2 dl mjölk
300 g kungskrabba (ca 200 g kött)
2 salladslökar
3 msk god olivolja
1/2 dl rostade pinjenötter
körvel
olivolja och salt
1. Skala och skiva vitlök, lök och potatis.
2. Fräs potatis, vitlök och lök i olivoljan.
3. Häll på vinet och låt det koka i två minuter.
4. Häll på buljong, grädde och mjölk, koka tills potatisen är genommjuk.
5. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Späd soppan med lite mjölk om den känns för tjock.
6. Kyl ner.
7. Medans soppan kyls, skala kungskrabban och finstrimla salladslöken.
8. Lägg upp soppan i 4 djupa tallrikar och lägg ner kungskrabban.
9. Strö i salladslöken och pinjenötterna. Ringla över olivoljan och toppa gärna med lite körvel.
149 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne! Eleganta franska bubblor med fräschör.
Champagne, den mytomspunna och ädla dryck som har älskats sen urminnes tider. Men hur tillverkas champagnen...
En lyxig rätt med klassiska smaker. Perfekt till ett lyxigt och klassiskt vin.