Château Les Trois Manoirs
149 kr
Mogen och klassisk Médoc Cru Bourgeois efter 10 års lagring på flaska!
Italiensk köttfärsrulle som serveras med en mustig tomatsås är en riktigt trevlig rätt att samla familjen runt. Omtyckt av både stor och liten. Den går lika bra att göra denna på kalvfärs som på fläskfärs. Servera gärna med råris eller en riktigt god pastasort. Har ni pasta till kan det vara gott att riva över lite extra parmesan. I glasen skulle vi föreslå ett nyanserat och fruktigt rött vin.
Färs:
500 g kalvfärs eller fläskfärs
1 ägg
0,5 tsk salt
2 krm peppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Fyllning:
ca 100 g skivad pancetta (eller bacon)
2 msk färsk salvia, hackad
2 dl parmesan, riven
5-6 soltorkade tomater, hackade
Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 grönsaksbuljongtärning (el koncentrerad fond)
0,5 tsk råsocker
salt och peppar efter smak
Tillbehör:
Ris eller pasta
Grönsallad
Färsrullen
1. Värm upp ugnen till 175° grader. Rör ihop ingredienserna till färsen till en smidig smet.
2. Tag fram ett bakplåtspapper och lägg skivor av pancetta sida vid sida på pappret så att det fyller ca 20×30 cm. Fördela färsen ovanpå så att det blir en fyrkantig platta med pancetta och färs.
3. Lägg riven ost, salvia och hackade soltorkade tomater på färsen. Rulla med hjälp av kanten på bakplåtspappret ihop färsen till en rulle så att pancettan täcker utsidan av färsen. Lägg rullen i en smord ugnsform och stek i ugnen i cirka 45 minuter.
Tomatsåsen
4.
5.
149 kr
Mogen och klassisk Médoc Cru Bourgeois efter 10 års lagring på flaska!
Vegetarisk, matig och supergod italiensk böngryta! Servera gärna med ett mustigt rödvin.
Om du är sugen på en avancerat variant av favoriträtten pasta bolognese är detta ett recept för dig. En otroligt god pasta i sällskap med ett medelfylligt rödvin med balanserad syra.