Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Italiensk böngryta

Denna böngryta är en enkel, supergod och vegetarisk vardagsmiddag med italienska smaker. Servera med ett gott bröd och toppa med riven parmesan. I glaset tar vi gärna ett fruktigt och kryddigt rödvin som gifter sig väl med soppans mustiga smaker.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

1 brk cannelinibönor
1 brk stora vita bönor
1 brk krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
3-4 blad grönkål
Nymald svartpeppar
Salt
Riven parmesanost

Gör så här

1. Finhacka lök, vitlök, morötter och selleri. Skär bort stammen från grönkålen och dela resten i mindre bitar.

2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills löken är genomskinlig. Blanda i morötter och selleri. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter.

3. Blanda i tomatkross och buljong. Låt allt sjuda minst 20 minuter, gärna längre. Ju längre det sjuder desto mer smak.

4. Häll av bönorna och blanda ner i grytan. Avsluta med att röra i grönkålen.

5. Låt allt bli varmt.

6. Servera i djupa skålar tillsammans med ett gott bröd. Toppa med färskriven parmesanost.

Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
51 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER