Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Julig coleslaw

En krämig coleslaw med smak av vinteräpplen och valnötter. Perfekt att servera till julskinka eller till revbensspjäll. I glaset väljer vi ett vitt med fruktig profil. Det balanserar coleslawens krämiga textur och fräscha syra, vilket skapar en välbalanserad kombination.

Ingredienser

Coleslaw:
cirka 500 g rödkål, fint strimlad
1 späd purjolök, fint strimlad
2 röda äpplen, i tunna klyftor
1 dl gräddfil eller matyoghurt
1 dl majonnäs
1-2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk spiskummin, gärna hel
salt
peppar
1 dl grovhackade valnötter

Gör så här

1. Strimla rödkål, purjolök och skär äpplet i tunna klyftor. Blanda.


2. Rör ihop gräddfil med majonnäs, 1 msk vinäger, senap, spiskummin, salt och peppar. Smaka av om du vill ha mer vinäger.


3. Blanda majonnäsröran med grönsaksstrimlet väl och låt gärna stå och dra till sig smak en stund före serveringen. Strö över nötterna.


4. Strö över extra purjo- eller salladslök vid serveringen.

Recept och foto: Liselotte Forslin
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER