Julig coleslaw
En krämig coleslaw med smak av vinteräpplen och valnötter. Perfekt att servera till julskinka eller till revbensspjäll. I glaset väljer vi ett friskt vin med generös frukt som matchar salladens fräschör och möter upp den lilla sötman från vinteräpplet.
Ingredienser
Coleslaw:
cirka 500 g rödkål, fint strimlad
1 späd purjolök, fint strimlad
2 röda äpplen, i tunna klyftor
1 dl gräddfil eller matyoghurt
1 dl majonnäs
1-2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk spiskummin, gärna hel
salt
peppar
1 dl grovhackade valnötter
Gör så här
1. Strimla rödkål, purjolök och skär äpplet i tunna klyftor. Blanda.
2. Rör ihop gräddfil med majonnäs, 1 msk vinäger, senap, spiskummin, salt och peppar. Smaka av om du vill ha mer vinäger.
3. Blanda majonnäsröran med grönsaksstrimlet väl och låt gärna stå och dra till sig smak en stund före serveringen. Strö över nötterna.
4. Strö över extra purjo- eller salladslök vid serveringen.