Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Fiskburgare med limeaioli – ”Kiwiburger”

Kiwi-burger är en rätt från Nya Zeeland som vanligtvis innehåller kött men vi gör den med stekt fisk istället. Den innehåller ingen kiwi utan nyzeeländarna kallar sig själva för just ”kiwi”, därav namnet. I glaset väljer vi ett fruktigt rosévin. Vinets frukt balanserar det beska från grönsakerna samt speglar sötman i den stekta löken. Vinets friska toner matchar den umamismakande aiolin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 fiskfiléer av t ex torsk
1 dl ströbröd
4 ägg
3 gula lökar
olivolja till stekning
4 hamburgerbröd, gärna av brioche-typ
2 tomater
1 gemsallads-huvud

Limeaioli
1 lime, rivet skal
2 rivna vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
1 krm salt

Gör så här

1. Börja med att skala och skiva löken och stek den sedan i en rejäl skvätt olja på medelvärme ca 20 minuter tills den är gyllene och krispig.

2. Rör ihop ingredienserna till limeaiolin.

3. Skiva tomaterna och strimla salladen fint.

4. Rosta bröden lätt i torr panna.

5. Stek äggen i lite olja.

6. Vänd fiskfiléerna i lite ströbröd och stek dem i rikligt med olja någon minut på var sida. Salta och peppra efter smak.

7. Lägg lite limeaioli på underdelarna av bröden, lägg på sallad, fisk, tomat, ägg och stekt lök. Salta och peppra mellan lagren.

8. Lägg på överdelarna och servera direkt. Bjud resten av limeaiolin till.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Bäst pris på Systembolaget
Smörig, ekad, rund & fruktig i en rymlig 1L-flaska - 98 kronor

LÄS MER