In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Kiwi-burger är en rätt från Nya Zeeland som vanligtvis innehåller kött men vi gör den med stekt fisk istället. Den innehåller ingen kiwi utan nyzeeländarna kallar sig själva för just ”kiwi”, därav namnet. I glaset väljer vi ett krispigt och fruktigt vin. Vinets frukt balanserar det beska från grönsakerna samt speglar sötman i den stekta löken. Vinets aromatiska och friska toner matchar den umamismakande aiolin.
4 fiskfiléer av t ex torsk
1 dl ströbröd
4 ägg
3 gula lökar
olivolja till stekning
4 hamburgerbröd, gärna av brioche-typ
2 tomater
1 gemsallads-huvud
Limeaioli
1 lime, rivet skal
2 rivna vitlöksklyftor
2 dl majonnäs
1 krm salt
1. Börja med att skala och skiva löken och stek den sedan i en rejäl skvätt olja på medelvärme ca 20 minuter tills den är gyllene och krispig.
2. Rör ihop ingredienserna till limeaiolin.
3. Skiva tomaterna och strimla salladen fint.
4. Rosta bröden lätt i torr panna.
5. Stek äggen i lite olja.
6. Vänd fiskfiléerna i lite ströbröd och stek dem i rikligt med olja någon minut på var sida. Salta och peppra efter smak.
7. Lägg lite limeaioli på underdelarna av bröden, lägg på sallad, fisk, tomat, ägg och stekt lök. Salta och peppra mellan lagren.
8. Lägg på överdelarna och servera direkt. Bjud resten av limeaiolin till.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Underbart goda frisktacos med söt ananas och het jalapeño-sås!