Black Tower Fruity White BIB
209 kr
“Mer än prisvärt”. Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
En fyllig ramen med krispig svamp, mjukkokta ägg och en djup, umamirik buljong som värmer dig inifrån. Med inslag av chili, lime och koriander är rätten full av kontraster och komplexa smaker. Njut av din ramen i en vacker skål och låt varje tugga ta dig närmare det japanska köket. Välj ett aromatiskt och lätt fruktigt vitt i glaset.
Kycklingbuljong
2 liter vatten
1 kycklingskrov
1 gul klyftad gul lök
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs, lätt bankat
1 tumstor bit skivad ingefära
3 – 4 msk japansk soja
2 msk honung
2 msk salt
1 pressad lime
Ramensoppa
7 dl kycklingbuljong
250 ml kokosgrädde
2 tsk röd currypasta
½ dl fisksås
2 msk sesamolja
2 msk råsocker
250 g färsk shiitake eller skogschampinjoner
1 skivad chili
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk sesamolja + 2 msk rapsolja
250 g bella verde (sparrisbroccoli)
300 g udonnudlar
4 mjukkokta ägg
1 skivad chili (kan uteslutas)
Till servering
Lao gan Ma – crispy chili in oil (kinesisk krispig chili i olja)
rostad lök
½ kruka mynta- eller koriander
1 delad lime
En god buljong är nyckeln till en lyckad ramen så lägg gärna tid på att göra egen. Köp annars en god färdig av god kvalitet.
1. Koka alla ingredienser i en stor gryta utan lock utom soja, honung, salt och lime i ca 1 timme tills hälften återstår.
2.
3. Hetta upp 8 dl kycklingbuljong och blanda i kokosgrädde, röd currypasta, fisksås, sesamolja samt råsocker och låt allt få ett uppkok.
4.
5.
6.
7.
8.
Bjud La gan Ma och rostad lök till. Kläm över lite lime och strö på mynta- eller korianderblad.
209 kr
“Mer än prisvärt”. Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Den perfekta helgrätten med eleganta smaker från smakrik kantarell, knaprig bacon och silkeslen hälleflundra.