Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Kräftskiva på en plåt med kantareller, dillpesto och rostade hasselnötter

Perfekta rätten för dig som vill ha en mer vinvänlig rätt på kräftskivan och för dig som älskar kräftskiva men ogillar pillet. Magisk blandning av kräftor, kantareller, pumpa, dill och nötter! I glaset rekommenderar vi en fruktig riesling med aromatiska toner som gifter sig med umamismaken från kantarell, kräftor och dill!

Vintips till receptet
98 kr

Ingredienser

1 butternut pumpa
600g rödkål
1,5 dl hasselnötter
en rejäl bunt färsk dill
1 klyfta vitlök
50 g Västerbottensost
200 g kantareller
200g kräftstjärtar
Rapsolja, salt, peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur pumpa och dela den sen i mindre bitar. (ja skalet ska vara kvar)

2. Dela rödkål i mindre klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper ihop med pumpan.

3. Ringla på olja och rosta i ugn ca 20 minuter.

Dill- och hasselnötspesto

4. Rosta hasselnötterna i en torr panna

5. Mixa sen 0,5dl av nötterna med dill (spara några kvistar till garnering) vitlök och 1dl olja.

6. Riv hälften av osten fint och blanda ner i peston och smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.

Kantarellerna

7. Dela kantareller, lägg i en torr panna och låt vätskan ångas av på medelvärme.

8. När vätskan är borta, tillsätt lite olja, salt och peppar och fräs tills de får lite färg.

Servering

9. Ta ut plåten ur ugnen, strö över kantareller, avrunna kräftstjärtar, resten av hasselnötterna och osten, som gärna kan hyvlas över.

10. Ringla på dillpesto lägg på några dillkvistar och servera direkt från plåten. Gärna med ett gott bröd att doppa i dillpeston om det blir något över!

Betyg
15 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.