Krämig fiskgryta med saffran och chili
En lyxig och snabblagad fiskgryta med fänkål och potatis som mättar. Här samlas smaker av saffran, vitlök och chili tillsammans med fisk i en krämig symfoni. Servera till ett rosévin med fräscha toner.









Ingredienser
400 g valfri fiskfilé
2 vitlöksklyftor
1 chili, efter önskad styrka
2 tomater
1 paprika
½ fänkål
100 g zucchini
250 g kokt potatis
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl kycklingbuljong (ej koncentrerad)
2 ½ dl vispgrädde
olja och salt
Gör så här
1. Sk
2. Finhacka vitl
3.
4. Häll på vin och buljong och låt koka ca 5 minuter.
5. Tillsätt grädden och koka vidare ca 3 minuter.
6. Lägg ner och fisken i grytan och koka i ytterligare 3 minuter alternativt sjud fisken bredvid i saltat vatten. Smaka av med salt.