Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig fiskgryta med saffran och chili 

En lyxig och snabblagad fiskgryta med fänkål och potatis som mättar. Här samlas smaker av saffran, vitlök och chili tillsammans med fisk i en krämig symfoni. Servera till ett rosévin med fräscha toner.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

400 g valfri fiskfilé
2 vitlöksklyftor
1 chili, efter önskad styrka
2 tomater
1 paprika
½ fänkål
100 g zucchini
250 g kokt potatis
1/2 g saffran
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl kycklingbuljong (ej koncentrerad)
2 ½ dl vispgrädde
olja och salt 

Gör så här

1. Skär fisken i 2-centimeters bitar.

  

2. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fintärna tomaterna. Finstrimla paprika, fänkål och zucchini. Skiva potatisen.

   

3. Fräs vitlök, chili, saffran och grönsakerna i en vid kastrull med olja på medelhög temperatur.

 

4. Häll på vin och buljong och låt koka ca 5 minuter.

 

5. Tillsätt grädden och koka vidare ca 3 minuter.

 

6. Lägg ner och fisken i grytan och koka i ytterligare 3 minuter alternativt sjud fisken bredvid i saltat vatten. Smaka av med salt.

 

Recept: Mattias Larsson
Betyg
45 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Bäst pris på Systembolaget
Smörig, ekad, rund & fruktig i en rymlig 1L-flaska - 98 kronor

LÄS MER