Lyxig korvstroganoff
En vardagsfavorit - på ett lite nytt sätt! Rätten är fullproppat med fylliga smaker från rött vin, soltorkade tomater och en krämig sås. Enkel att laga och nu med en extra dimension av djup. Passar lika bra en grå vardag som en helgkväll. Servera med potatismos eller ris och ett nyanserat rött vin för en perfekt match.









Ingredienser
400 g högkvalitativ falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, strimlad
1 dl soltorkade tomater, strimlade
1 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 dl torrt rött vin (gärna samma som i glaset)
2 dl krossade tomater av god kvalitet
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk torkad timjan
Salt och svartpeppar efter smak
Färsk persilja
1 dl riven parmesan eller pecorino
Till servering
Krämigt potatismos eller nykokt ris
Smörstekta haricots verts eller en fräsch grönsallad
Gör så här
1. Skär falukorven i strimlor. Hetta upp en stekpanna med lite smör
2. Fräs lök och vitlök tills de blir mjuka och lätt gyllene i samma panna. Tillsätt paprikan och de soltorkade tomaterna och stek några minuter.
3. Rör ner tomatpuré och dijonsenap och låt fräsa kort för att utveckla smakerna.
4. Häll i det röda vinet och låt det koka ner i någon minut så alkoholen avdunstar och smakerna koncentreras.
5. Tillsätt krossade tomater, grädde, crème fraiche, paprikapulver och timjan. Rör om ordentligt och låt småputtra i ca 10 minuter.
6.
7. Strö över färsk persilja och riven parmesan eller pecorino för extra smak och sälta.
Servera med potatismos eller ris och en fräsch grönsallad vid sidan av.