Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 1000 flaskor!
En snabblagad gryta fullproppad med massa goda smaker. I den här mustiga grytan hittar vi klassiska och rena smaker från nötkött, grädde, svamp och persilja. Till grytan väljer vi ett kraftfullt rödvin.
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g valfri svamp
1 msk vetemjöl
3 ½ dl vispgrädde
½ dl hackad bladpersilja
Till servering:
Kokt eller pressad potatis (men går ju förstås att servera med pasta)
1. Finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i önskad storlek.
2. Värm en stor stekpanna med olivolja till högsta temperatur.
3. Stek svampen ett par minuter tills den är lätt brynt. Tillsätt då köttfärsen och stek vidare några minuter tills den fått fin färg.
4. Lägg ner lök, vitlök och mjöl och rör runt.
5. Häll på grädden och låt det koka ihop ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg på persiljan.
6. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 1000 flaskor!
Mustig gryta på högrev, betor och champinjoner. Perfekt till ett fylligt rödvin!
Klassisk, god och elegant köttgryta - serveras gärna tillsammans med ett generöst rödvin.