Periquita Reserva
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
En snabblagad gryta fullproppad med massa goda smaker. I den här mustiga grytan hittar vi klassiska och rena smaker från nötkött, grädde, svamp och persilja. Till grytan väljer vi ett kryddigt och fruktigt rödvin.
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g valfri svamp
1 msk vetemjöl
3 ½ dl vispgrädde
½ dl hackad bladpersilja
Till servering:
Kokt eller pressad potatis (men går ju förstås att servera med pasta)
1. Finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i önskad storlek.
2. Värm en stor stekpanna med olivolja till högsta temperatur.
3. Stek svampen ett par minuter tills den är lätt brynt. Tillsätt då köttfärsen och stek vidare några minuter tills den fått fin färg.
4. Lägg ner lök, vitlök och mjöl och rör runt.
5. Häll på grädden och låt det koka ihop ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg på persiljan.
6. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
Mustig gryta på högrev, betor och champinjoner. Perfekt till ett fylligt rödvin!
Klassisk, god och elegant köttgryta - serveras gärna tillsammans med ett generöst rödvin.