Réserve de Bonpas Côtes-du-Rhône
99 kr
Ett smakrikt, kryddigt vin från Rhône med inslag av peppar, plommon, lagerblad, mörka bär och lakrits. Passar utmärkt till smakrika kötträtter!
En snabblagad gryta fullproppad med höstens godaste smaker. I den här mustiga grytan hittar vi klassiska och rena smaker från nötkött, grädde, svamp och persilja. Till grytan väljer vi ett smakrikt vin från Frankrike med fruktiga och kryddiga toner som lyfter fram de rena smakerna från de klassiska från råvarorna .
500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g valfri svamp
1 msk vetemjöl
3 ½ dl vispgrädde
½ dl hackad bladpersilja
Till servering:
Kokt eller pressad potatis (men går ju förstås att servera med pasta)
1. Finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i önskad storlek.
2. Värm en stor stekpanna med olivolja till högsta temperatur.
3. Stek svampen ett par minuter tills den är lätt brynt. Tillsätt då köttfärsen och stek vidare några minuter tills den fått fin färg.
4. Lägg ner lök, vitlök och mjöl och rör runt.
5. Häll på grädden och låt det koka ihop ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg på persiljan.
6. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.
99 kr
Ett smakrikt, kryddigt vin från Rhône med inslag av peppar, plommon, lagerblad, mörka bär och lakrits. Passar utmärkt till smakrika kötträtter!
Klassisk, god och elegant köttgryta serverad tillsammans med ett gott rödvin