Krämig räkpasta med sparris
Vi älskar när maten är enkel att laga och samtidigt riktigt god. Den här krämiga räkpastan uppfyller alla våra krav. Servera med ett fräscht vitt i glaset.









Ingredienser
250 g pappardelle
1 msk olivolja
250 g sparris
200 g frysta vannameiräkor (tinade)
2 dl vispgrädde
0,5 dl torrt vitt vin
0,5 citron, skal och saft
1 msk färsk timjan
Riven pecorino eller parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Sätt på en kastrull med pastavatten.
2. Ta bort den nedersta, hårda, biten på sparrisen. Skär resten av sparrisen i mindre medaljonger. Spara topparna som de är. Värm upp hältfen av oljan i en stekpanna. Stek sparrisen i några minuter. Smaksätt med salt. Häll av i en skål.
3. Häll ner resten av olivoljan i pannan. Stek räkorna tills de fått färg på alla sidor. Lägg åt sidan.
4. Häll ner grädde och vin i stekpannan. Låt vätskan koka upp och låt koka några minuter. Sänk sedan värmen något och låt den puttra. Häll ner rivet citronskal, citronsaft och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Koka pastan al dente.
6. Häll ner cirka 1 dl av pastavattnet i grädden. Låt det koka in.
7. När det återstår cirka 30 sekunder från att pastan är klar, häll ner sparris och räkor i gräddsåsen (spara några sparristoppar och räkor till toppingen). Ta upp pastan från kastrullen med en tång och lägg ner i gräddsåsen. Rör runt så att all pasta täcks av sås.
8. Servera direkt ur pannan eller lägg upp i två djupa tallrikar. Toppa med sparris, räkor, riven ost och nymalen svartpeppar.