Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig spaghetti med räkor, fänkål och spenat

En enkel, krämig och snabblagad pasta. Till den här snabba pastan väljer vi ett friskt och fruktigt rosévin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

350 g torkad spaghetti
400 g skalade räkor
150 g fänkål
60 g spenat
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
0,5 dl vitt vin, t ex Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay
1 msk koncentrerad hummerfond
salt, olivolja och dill

Gör så här

1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.

2. Finhacka vitlöken och finstrimla fänkålen.

3. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. Salta.

4. Häll på vin och låt det koka i ca 5 minuter.

5. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.

6. Smaka av med hummerfond.

7. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 1 minut.

8. Vänd sedan ner spenaten och räkorna och smaka av med lite salt.

9. Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.

Betyg
46 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER