Krämig spaghetti med räkor, fänkål och spenat
En enkel, krämig och snabblagad pasta. Till den här snabba pastan väljer vi ett friskt och fruktigt rosévin.





Ingredienser
350 g torkad spaghetti
400 g skalade räkor
150 g fänkål
60 g spenat
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
0,5 dl vitt vin, t ex Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay
1 msk koncentrerad hummerfond
salt, olivolja och dill
Gör så här
1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
2. Finhacka vitlöken och finstrimla fänkålen.
3. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. Salta.
4. Häll på vin och låt det koka i ca 5 minuter.
5. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.
6. Smaka av med hummerfond.
7. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 1 minut.
8. Vänd sedan ner spenaten och räkorna och smaka av med lite salt.
9. Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.