Kryddiga kycklingklubbor och krämig currybulgur
Ett lättlagat och smakrikt recept på kryddiga kycklingklubbor och krämig currybulgur. Till denna smakrika fågelrätt väljer vi ett medelfylligt och fruktigt rött vin.
Ingredienser
Kycklingklubbor:
4 kycklingklubbor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk
Rökt paprikapulver (går bra med vanligt paprikapulver också)
1/2 tsk chiliflakes
1 msk honung
salt och svartpeppar
Currybulgur:
1 1/2 dl bulgur
1 paprika
2 tomater
1/2 äpple
1 msk currypulver
150 g smetana
salt
Till servering:
Lite grönsallad med en skvätt balsamicovinäger och flingsalt.
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 C. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och salta och peppra.
2. Blanda spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Gnid in kryddorna i kycklingen.
3. Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt och ringla över honungen.
4. Ugnsbaka i ca 30 minuter tills kärntemperaturen är 67 C. (Kycklingen efterbakar sedan till ca 72 C). Ös kycklingen med stekspadet en eller två gånger under ugnsbakningen.
5. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner den.
6. Tärna paprika, tomat och äpple. Blanda grönsakerna med bulguren, curry och smetana och smaka av med salt.
7. Servera kycklinglåren med bulguren och en liten grönsallad.
Recept: Mattias Larsson
Vin till kryddiga kycklingklubbor
Till denna smakrika fågelrätt väljer vi ett medelfylligt och fruktigt rött vin. Vinets fruktiga toner möter upp de kryddiga smakerna i rätten och balanserar heta chilitoner. Vinets fylliga munkänsla går fint ihop med kycklingköttets struktur och den lena bulgurröran.