Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Att baka egna kex adderar verkligen det där lilla extra till ostbrickan. Dessa spröda kumminkex påminner lite om digestivekex i smaken - skulle du inte gilla kummin kan du utesluta det. Servera dom goda kexen till dina favoritostar och ett glas gott vin!
Ca 24 kex
2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl special
1 dl skrädmjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk råsocker
100 g smör
4 msk mjölk
1 1/2 tsk kummin
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stöt kumminfröna lätt i en mortel. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret i kuber och arbeta ihop en deg, tillsätt mjölken lite i taget tills du får en deg som går lätt att forma. Blir degen för smulig, tillsätt lite mer mjölk och om den känns för kletig tillsätt lite mer vetemjöl. Låt degen vila i kylskåp i 20 minuter.
3. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till cirka 3 mm. Stansa ut kex med en kakform eller ett glas. Det blir runt 24 st kex.
4. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och grädda i cirka 15 minuter tills de fått en fin ljusbrun färg. Låt svalna på galler.
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.
En modern twist - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.