Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kycklinglårfilé i tomatsås med citron och oliver

Saftiga kycklinglårfiléer i en mustig tomatsås med citron och oliver. Perfekt med nybakt surdegsbröd. Ett fylligt rött i glaset. Vinets fruktiga smak balanserar tomatens syra och citronens fräschör.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
2 msk oliv- eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
400 g småtomater på burk
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1 tsk torkad rosmarin
1 dl svarta oliver utan kärna
1 citroner
Salt
Nymald svartpeppar

Gör så här

1. Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant. Bryn kycklinglårfiléerna runt om tills de fått fin färg. Salta och peppra. Sänk värmen och lägg i finhackad vitlök. Fräs försiktigt någon minut.

2. Blanda i småtomaterna samt 2 dl vatten, tomatpuré, kycklingfond och rosmarin. Låt allt sjuda på låg värme ca 15 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.

3. Rör ner oliverna och citronskal från en citron. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera kycklinggrytan med ett gott bröd och citronklyftor. Toppa gärna med färsk persilja.

Tips! För den som vill kan man även ha kokt potatis eller pasta till.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
23 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER