Mommessin Beaujolais Splendeur Nature
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Saftiga kycklinglårfiléer i en mustig tomatsås med citron och oliver. Perfekt med nybakt surdegsbröd. Ett mjukt, fruktigt rött vin med medelfyllig kropp och frisk syra lyfter smakerna. Vinets syra balanserar tomatsåsens och citronens syrlighet, medan den lätta strukturen matchar kycklingköttet.
600 g kycklinglårfilé
2 msk oliv- eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
400 g småtomater på burk
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1 tsk torkad rosmarin
1 dl svarta oliver utan kärna
1 citroner
Salt
Nymald svartpeppar
1. Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant. Bryn kycklinglårfiléerna runt om tills de fått fin färg. Salta och peppra. Sänk värmen och lägg i finhackad vitlök. Fräs försiktigt någon minut.
2. Blanda i småtomaterna samt 2 dl vatten, tomatpuré, kycklingfond och rosmarin. Låt allt sjuda på låg värme ca 15 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.
3. Rör ner oliverna och citronskal från en citron. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera kycklinggrytan med ett gott bröd och citronklyftor. Toppa gärna med färsk persilja.
Tips! För den som vill kan man även ha kokt potatis eller pasta till.
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Kycklingklubbor med den där perfekta söta rökiga smaken som serveras tillsammans med bakade spetspaprikorna med krämig varm fetaost.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.