Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs

En härlig förrätt att börja en helgmiddag med. Denna lyxiga laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs serverar vi gärna tillsammans med ett friskt vitt vin som champagne.

Ingredienser

Laxtartar
100 g gurka
75 g fänkål
200 g lax
2 msk + 1 msk
pressad citronjuice
salt
2 msk olivolja

Dillmajonnäs
2 äggulor
1 msk pressad
citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
salt
1 ½ dl olja med
neutral smak

Till servering
krutonger och dill

Gör så här

Kan förberedas

1. Börja med majonnäsen: Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs. Majonnäsen räcker till fler, men är svår att göra mindre av.

2. Skala och kärna ur gurkan. Fintärna gurka och fänkål. Fintärna också laxen och lägg den för sig.

Vid servering

3. Marinera laxen i 2 msk citronjuice och lite salt i ca 2 minuter.

4. Sila bort vätskan från laxen. Blanda samman 1 msk citronjuice med olivoljan, blanda ner gurka och fänkål och smaka av med salt.

5. Lägg upp laxen i fyra små skålar eller glas. Lägg på grönsakerna med citronoljan och toppa med krutonger, dillkvistar och dillmajonnäs.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Receptet  är hämtat ur kokboken Fredagskockens helgmenyer: trerättersmiddagar med vintips 
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER