Privat: Pol Aimé Brut Réserve
239 kr
Fyndchampagne! Pol Aimé Brut Reserve - både till vardags och fest!
En härlig förrätt att börja en helgmiddag med. Denna lyxiga laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs serverar vi gärna tillsammans med ett friskt vitt vin som champagne.
Laxtartar
100 g gurka
75 g fänkål
200 g lax
2 msk + 1 msk
pressad citronjuice
salt
2 msk olivolja
Dillmajonnäs
2 äggulor
1 msk pressad
citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
salt
1 ½ dl olja med
neutral smak
Till servering
krutonger och dill
1. Börja med majonnäsen: Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs. Majonnäsen räcker till fler, men är svår att göra mindre av.
2. Skala och kärna ur gurkan. Fintärna gurka och fänkål. Fintärna också laxen och lägg den för sig.
3. Marinera laxen i 2 msk citronjuice och lite salt i ca 2 minuter.
4. Sila bort vätskan från laxen. Blanda samman 1 msk citronjuice med olivoljan, blanda ner gurka och fänkål och smaka av med salt.
5. Lägg upp laxen i fyra små skålar eller glas. Lägg på grönsakerna med citronoljan och toppa med krutonger, dillkvistar och dillmajonnäs.
239 kr
Fyndchampagne! Pol Aimé Brut Reserve - både till vardags och fest!
En lyxig förrätt med tillbehör och vintips som höjer denna klassiska rätt till skyarna!
En underbar förrätt i sällskap med en krispig riesling.