Chatå Tjohej by Per Andersson
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
Denna rätt passar lika bra till middag som till en del av ett buffébord och kan serveras både ljummen eller kall. Vi serverar gärna denna rätt tillsammans med ett fruktigt vitt, vilket även brukar vara ett trevligt alternativ till buffémat.
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl olivolja
3 dl gräddfil
Salt
Nymald svartpeppar
1. Finhacka de färska örterna och vitlöken. Blanda hälften av örterna, samt vitlöken med olivolja och juice från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
2. Stek kycklingfiléerna tills de är helt färdiga. Är du osäker kan du skära ett snitt i ytan i den tjocka delen av filén. Det ska inte vara rött eller rosa. Skiva kycklingfiléerna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på ett fat. Ringla över marinaden och låt stå allt från en stund till över natten.
3. Blanda resten av de hackade örterna med gräddfil. Smaka av med rivet citronskal, salt och
peppar.
4. Servera de marinerade kycklingfiléerna kalla med örtsås på en buffé eller ljumma med kokt ris till middag.
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...