Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Marinera din fläskkarré i en härlig örtmarinad innan du grillar den för mesta smak. Servera sedan med grillade grönsaker och en krämig örtaioli. I glaset väljer vi ett generöst rött.
600 g fläskkarré i skivor
1 stor zucchini
2 sötpotatis
2 paprikor
4 rödlökar
2 krukor färska örter (timjan, rosmarin, basilika)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1. Finhacka hälften av de färska örterna. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Lägg karrébitarna i en plastpåse (eller i en skål) och häll över marinaden. Blanda runt ordentligt. Stäng påsen och lägg i kylen minst en timme men gärna längre. Du kan med fördel lägga köttet i marinaden kvällen innan.
2. Skiva zucchini och sötpotatis i centimetertjocka skivor. Dela paprikorna i stora bitar. Lägg i en skål och ringla över lite olja. Salta och peppra. Rör om. Packa in rödlökarna i folie. Grilla grönsakerna på indirekt glöd på grillen (eller tillaga i ugnen på 175 grader) ca 25 minuter. Vänd då och då så att grönsakerna får fin färg runt om. Rödlöken kan placeras direkt i glöden i cirka 15 minuter.
3. Ta upp köttet ur marinaden och grilla ca 7 minuter per sida eller tills bitarna fått fin färg och är genomgrillade.
4. Blanda resten av de finhackade örterna och pressad vitlök med majonnäs till en god örtaioli. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera de grillade grönsakerna och fläskkarrén med örtaiolin och gärna en stor grönsallad och en bit nybakt lantbröd.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen.
Underbart saftig kyckling med dragonpuré. Här finns lyxen att välja vitt eller rött till maten!