Örtmarinerad fläskkarré
Marinera din fläskkarré i en härlig örtmarinad innan du grillar den för mesta smak. Servera sedan med grillade grönsaker och en krämig örtaioli. I glaset väljer vi ett fruktigt rött vin som speglar de grillade grönsakernas lilla sötma!
Ingredienser
600 g fläskkarré i skivor
1 stor zucchini
2 sötpotatis
2 paprikor
4 rödlökar
2 krukor färska örter (timjan, rosmarin, basilika)
2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
1. Finhacka hälften av de färska örterna. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Lägg karrébitarna i en plastpåse (eller i en skål) och häll över marinaden. Blanda runt ordentligt. Stäng påsen och lägg i kylen minst en timme men gärna längre. Du kan med fördel lägga köttet i marinaden kvällen innan.
2. Skiva zucchini och sötpotatis i centimetertjocka skivor. Dela paprikorna i stora bitar. Lägg i en skål och ringla över lite olja. Salta och peppra. Rör om. Packa in rödlökarna i folie. Grilla grönsakerna på indirekt glöd på grillen (eller tillaga i ugnen på 175 grader) ca 25 minuter. Vänd då och då så att grönsakerna får fin färg runt om. Rödlöken kan placeras direkt i glöden i cirka 15 minuter.
3. Ta upp köttet ur marinaden och grilla ca 7 minuter per sida eller tills bitarna fått fin färg och är genomgrillade.
4. Blanda resten av de finhackade örterna och pressad vitlök med majonnäs till en god örtaioli. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera de grillade grönsakerna och fläskkarrén med örtaiolin och gärna en stor grönsallad och en bit nybakt lantbröd.