Petite Belle Sparkling Brut
99 kr
Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Mimosa kan vara en av de absolut enklaste drinkarna som finns. För den perfekta mimosan rekommenderar vi ett friskt och fruktigt mousserande vin. Med sina friska toner lyfter vinet fram apelsinjuicens sötma och ger en fräsch och bubblig drinkupplevelse. Det är ett oumbärligt val för varje brunch.
1 del apelsinjuice (gärna färskpressad)
1 del prosecco
1. Börja med att fylla glaset med 1 del välkyld mousserande vin.
2. Fyll sedan på med 1 del kall apelsinjuice så blandar drinken sig själv i glaset.
3. Servera direkt.
Tips!
Genom att fylla glaset med mousserande först blir drinken lite vackrare. Börjar du med apelsinjuicen finns det nämligen en risk att apelsinjuicen klibbar fast på insidan av glaset när du häller i proseccon.
Vi använder helst färskpressad apelsinjuice och en prosecco av lite bättre kvalitet – då blir den allra godast. Mimosa är en drink som balanserar fruktig sötma med bubblig friskhet och för att verkligen få den där perfekta balansen behöver du ett mousserande vin med fin syra och eleganta frukttoner.
Du behöver inte röra en mimosa.
Servera till många
Mimosa är en vanlig brunchdrink och då är det trevligt att servera den i en karaff. Gör på samma sätt som när du serverar i glas – först en del mousserande och sen en del apelsinjuice. Men förbered den precis innan den ska serveras, annars finns det risk för att bubblorna försvinner.
99 kr
Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Detta recept på en klassisk spansk sangria är vår mest älskade vindrink. Enkelt och gott!
Ny variant på klassisk sangria! Solmogna frukter och ett fruktigt vitt vin blir den bästa bålen.
En underbar frukost, brunch eller lunch från den omtyckta kokboken "Min plats på jorden" signerad Petter Alexis Askergren.