Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Nötfärsbiffar som fått smak av ajvar och fetaost serveras tillsammans med rostad potatis och lättkokt broccoli. Vinvalet till den här rätten kan vara vitt som rött, välj bara ett vin med fin fyllighet så att inte vinet känns tunt mot rätten och med en bra fruktighet som balanserar hettan från ajvarn.
500 g nötfärs
1 ägg
200 g fetaost
2 dl ajvar
800 g potatis
1 broccolihuvud
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg ut på en ugnsplåt.
3. Strö över salt och svartpeppar.
4. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisklyftorna fått fin färg och är färdiga.
5. Blanda nötfärsen med ägg, 100 g smulad fetaost, 2 msk ajvar, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
6. Forma till biffar. Stek i smör eller olja tills biffarna fått fin färg och är genomstekta.
7. Dela broccolin i mindre huvud och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
8. Servera färsbiffarna med klyftpotatis, ajvar, fetaost och broccoli.
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.
Nyttja säsongens råvaror till denna härliga porchetta! Köttet går lika bra att tillaga i ugn som på grillen.