Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Örtkryddade lammfärsburgare med chèvre

Smakrika lammfärsburgare med örtig smak som toppas med chèvre är underbart gott i sällskap med ett glas kryddigt rödvin. Vill du dricka vitt vin rekommenderar ett vitt vin av druvan sauvignon blanc som är en riktig parhäst till chèvre!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Burgare:
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
0,75 tsk salt
2 krm peppar
0,5 dl vatten
0,5 tsk rosmarin
1 tsk timjan (torkad) eller 1-2 msk färsk hackad
ca 200 g chèvreost

Tillbehör:
4 hamburgerbröd
ca 800 g fast potatis
2 tomater, skivade
valfri sallad
rödlök, hackad eller skivad

Honung/senapsdressing:
1 msk olja (gärna mild olivolja)
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
1 msk honung

Gör så här

Potatisen:

1. Värm upp ugnen till cirka 200˚ grader eller tänd grillen.

2. Skala/borsta potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och salt. Rosta i ugn i ca 30-40 min tills potatisen har fått fin färg.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

4. Värm bröden eller rosta snittytan på bröden när 10 min återstår av potatisens ugnstid.

Burgare:

5. Blanda, vatten, pressad vitlök, salt, peppar, rosmarin och timjan i en skål. Blanda ordentligt med lammfärsen till en smidig smet.

6. Forma 4 stora burgare av färsen (som är ett par cm större i diameter än bröden då burgarna krymper i pannan).

7. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt i het panna någon minut på varje sida.

8. Fördela chèvreosten på burgarna och ställ dem högt i ugnen ca 5-7 min. Eller grilla lammfärsburgarna helt på grillen!

9. Låt var och en montera sin burgare med valfria tillbehör.

Recept och styling: Viva
Foto: Emma Mattsson

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Big-Zin-Zinfandel

The Big Zin Zinfandel

99 kr

Big Zin Zinfandel är en av svenskarnas stora favorit bland Zinfandelviner sedan flera år. Ett vin...

KÖP

The Big Zin Zinfandel

The Big Zin Zinfandel

259 kr

Big Zin Zinfandel är en storfavorit bland svenskarnas val av Zinfandelviner. Vinet är gjort på solmogna...

KÖP

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER