Hacienda López de Haro Gran Reserva
329 kr
Gran Reserva 2015 från Hacienda López de Haro är en kraftfull och elegant nyhet med kryddiga toner, mogen frukt och len vanilj. Perfekt till höstens mustiga rätter som vilt eller lamm.
En ostbricka med goda tillbehör och noga utvalt vin i glaset! Hemgjord rödlöksmarmelad, blåbärskompott och smördegspinne med serranoskinka. Kan det bli bättre?
3-4 ostar, blåmögel, vitmögel och kittost.
Rödlöksmarmelad
2 rödlökar
75 ml vitvinsvinäger
100 g socker
1 stjärnanis
1 lagerblad
Blåbärskompott
100 g blåbär
20 g socker
1 tsk maizena
Nymald svartpeppar
Smördegspinne med serranoskinka
2 plattor fryst smördeg
6 skivor serranoskinka
1 ägg
Flingsalt
Ta fram ostarna ca 30 minuter innan ni ska äta så att dom blir rumstempererade.
1. Skiva rödlöken tunt och blanda med resterande ingredienser i en kastrull.
2. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 30 minuter.
3. Lägg över marmeladen i en burk och låt svalna helt i kylskåpet över natten.
4. Blanda blåbär, socker och maizena med några drag av svartpepparkvarnen.
5. Koka upp och låt sedan svalna helt.
6. Sätt ugnen på 200°.
7. Låt smördegen tina och kavla sedan ut den något. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
8. Täck degen med serranoskinkan och kavla över skinkan så att den fastnar ordentligt.
9. Skär degen i 2 cm breda remsor.
10. snurra remsorna och pensla med ägget runt om.
11. Strö över flingsalt på snurrorna och baka i ugnen i 10-15 minuter. Tills de fått en fin färg.
329 kr
Gran Reserva 2015 från Hacienda López de Haro är en kraftfull och elegant nyhet med kryddiga toner, mogen frukt och len vanilj. Perfekt till höstens mustiga rätter som vilt eller lamm.
En somrig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli.
Aperitivo – en perfekt start på kvällen. Bjud på en italiensk aperitivo och ett glas bubbel!