Campos de Luz 1L
82 kr
Campos de Luz är en matvänlig och stor upplevelse – 1 liter vin för 82 kr!...
En ljuvlig rätt där ingredienserna verkligen får skina med sina rena smaker. Här hittar vi saftig oxbringa tillsammans med ugnsbakad och smakrik spetskål i en spännande smakkombination. I glaset väljer vi ett fruktigt rött vin med mjuk kropp som kan möta upp den lilla sötman vi får från bakad kål och passar det möra köttets struktur. Vinets syra möter upp det picklade senapsfröna.
Tryckkokare
1 Kg rimmad oxbringa
2 Kg gul lök
1 morot
1 lagerblad
1 tsk timjan
10 st svartpepparkorn
Vatten
1 spetskål
4 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Färsk pepparrot
Dill
Gräslök
2 msk senapsfrö
0,5 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
1. Värm ugnen till 200 °C varmluft.
2. Klyfta spetskålen 6-8 klyftor. Behåll stammen så att klyftorna håller ihop.
3. Ställ klyftorna på en plåt och ringla över rikligt med olivolja.
4. Salta och peppra.
5. Baka i ugnen i 40 minuter. Sänk värmen till 150 °C efter 10 minuter.
6. Putsa oxbringan fri från senor, skölj under rinnande vatten.
7. Lägg oxbringan tillsammans med stora bitar morot och skalade halverade gul lökar.
8. Tillsätt lagerblad, timjan och svartpepparkorn.
9. Fyll på med kallt vatten så att det täcker.
10. Koka under tryck i 30 – 40 minuter.
11. Spola tryckkokaren under kallt vatten och låt köttet svalna lite i sitt spad innan du lyfter ur det.
12. Koka upp vatten, ättika och socker.
13. Tillsätt senapsfrön och låt koka i ca 30 minuter.
14. Häll över i en glasbruk och låt svalna.
15. Förvara i kylskåp innan servering. Gärna över natten.
16. Skär köttet i rejäla bitar och servera med bakad kål, picklade senapsfrön, hackad dill och gräslök.
17. Riv över pepparrot och slå på lite av kokspadet över kål och kött.
82 kr
Campos de Luz är en matvänlig och stor upplevelse – 1 liter vin för 82 kr!...
En lättlagad och extremt lyxig macka som kan serveras som en mellanrätt eller lunch!
Oxrullader med mozarella och italiensk skinka. Underbart gott med ett fylligt rödvin.