Pankopanerad kyckling med pasta, parmesan och tomatsås
Det här receptet har allt! Saftig kyckling med krispig yta, smält ost och en underbar tomatsås med vitlök och chili. Servera gärna ett vitt vin med fin frukt för att möta upp tomatsåsens hetta.
Ingredienser
Pankopanerad kyckling
4 kycklingfiléer
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl panko
1 dl riven parmesan
1dl olivolja
1 dl mozzarella
Tomatsås
2 burkar hela tomater
1 liten gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
Servering
Färsk oregano
Färsk persilja
Pasta
Gör så här
Tomatsåsen
1. Hacka vitlök och låt den svettas i olivoljan innan du går i med hackad gul lök. Fräs ytterligare nån minut.
2. Tillsätt tomatpuré, torkad oregano och chiliflakes. Fräs i ca 3 minuter.
3. Tillsätt burktomaterna och vinet. Låt koka sakta under lock i ca 30 minuter.
4. Tillsätt en rejäl näve blad persilja och mixa såsen slät med stavmixer.
5. Smaka av med salt och peppar.
Pankopanerad kyckling
6. Sätt ugnen på 230° och grillfunktion.
7. Putsa filerna från fett och senor. Öppna upp filéerna som en bok och lägg ett snitt längst med.
8. Placera kycklingen mellan två bakplåtspapper eller plastfilm och banka ut kycklingen så att den blir ca 1 cm tjock.
9. Salta och peppra kycklingen vänd den sedan i mjöl, sedan uppvispat ägg och slutligen panko blandat med parmesan.
10. Värm upp 1 centimeter olivolja i en stekpanna på medelvärme och stek kycklingfiléerna gyllenbruna, Ca 3 minuter på varje sida.
11. Lyft över kycklingen i ugnsfast form häll över en del av tomatsåsen och toppa med mozzarella.
12. Placera formen högt upp vid grillen och låt mozzarellan få lite färg innan du tar ut den.
13. Koka pastan.
Servering
14. Garnera kycklingen med färsk oregano och servera till nykokt pasta och resten av den goda tomatsåsen.