Parmalindad kycklingfilé
Kycklingfilé lindad i parmaskinka med en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket. Servera med ett fruktigt och nyansrikt vitt som passar till kycklingens struktur. Välj ett vin med hög syra som kan matcha upp tomaternas och crème fraichens syrlighet.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
16 skivor parmaskinka
200 g körsbärstomater
4 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Rostad mandel
Tillbehör
Ris
Grönsallad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje.
2. Linda in varje del med parmaskinka.
3. Fräs snabbt runt om i lite smör i en stekpanna.
4. Lägg över i en ugnsfast form. Strö ut tomaterna runt om.
5. Finhacka vitlöken och fräs i lite olja.
6. Blanda ner crème fraiche samt kycklingfond och vatten. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
7. Häll över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
8. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen medans kycklingen är i ugnen.
9. Strö finhackad persilja och rostade mandelflarn över kycklingen innan servering. Servera med ris och gärna en grönsallad.