Chatå Tjohej by Per Andersson
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
Parmalindad kycklingfilé i en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket. Servera med ett fruktigt vitt, gärna av fyllig karaktär som passar till kycklingens struktur. Välj ett vin med hög syra som kan matcha upp tomaternas och crème fraichens syrlighet.
4 kycklingfiléer
16 skivor parmaskinka
200 g körsbärstomater
4 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Rostad mandel
Tillbehör
Ris
Grönsallad
1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje.
[step]Linda in varje del med parmaskinka.
[step] Fräs snabbt runt om i lite smör i en stekpanna.
2. Lägg över i en ugnsfast form. Strö ut tomaterna runt om.
3. Finhacka vitlöken och fräs i lite olja.
[step]Blanda ner crème fraiche samt kycklingfond och vatten. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
[step]Häll över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
4. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen medans kycklingen är i ugnen.
5. Strö finhackad persilja och rostade mandelflarn över kycklingen innan servering. Servera med ris och gärna en grönsallad.
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
En fräsch grillrätt- perfekt tillsammans med ett friskt rosévin!