Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Parmalindad kycklingfilé

Kycklingfilé lindad i parmaskinka med en krämig sås är ett rätt vi lagar om och om igen. Mycket smak för relativt liten insats i köket. Servera med ett fruktigt vitt eller tort rosé som passar till kycklingens struktur. Välj ett vin med hög syra som kan matcha upp tomaternas och crème fraichens syrlighet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 kycklingfiléer
16 skivor parmaskinka
200 g körsbärstomater
4 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Färsk persilja
Rostad mandel
Tillbehör
Ris
Grönsallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingfiléerna längs med så du får två tunna filéer av varje.

2. Linda in varje del med parmaskinka.

3. Fräs snabbt runt om i lite smör i en stekpanna.

4. Lägg över i en ugnsfast form. Strö ut tomaterna runt om.

5. Finhacka vitlöken och fräs i lite olja.

6. Blanda ner crème fraiche samt kycklingfond och vatten. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.

7. Häll över kycklingen i formen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.

8. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen medans kycklingen är i ugnen.

9. Strö finhackad persilja och rostade mandelflarn över kycklingen innan servering. Servera med ris och gärna en grönsallad.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
29 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER