Bergh Pinot Noir
131 kr
Bergh Pinot Noir - en härligt bärig ekologisk Pinot Noir med kryddiga toner och fatkaraktär från fatlagring på franska ekfat.
En snabblagad vegetarisk pastarätt där mjuka fina höstsmaker av jordärtskocka och kantarell har huvudrollen. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt rött vin med lite bäriga och aromatiska toner som gifter sig med rättens umami.
4 portioner pasta, gärna linguine
300 g jordärtskockor
250 g kantareller
2 msk smör
4 äggulor
½ citron
50 g parmesan
salt, vitpeppar
1. Riv parmesanen.
2. Skala, skiva och råstek jordärtskockor i 1 msk smör. Ta ur pannan.
3. Stek kantarellerna i 1 msk smör.
4. Koka pasta. Slå av vattnet och blanda samman pastan med äggulor, saft från en citron, riven parmesan, kantareller och jordärtskockor. Salta och peppra, klart för servering!
131 kr
Bergh Pinot Noir - en härligt bärig ekologisk Pinot Noir med kryddiga toner och fatkaraktär från fatlagring på franska ekfat.
En lyxig varmrätt som kan serveras helt vegetarisk eller med pancetta!