Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta med råstekt jordärtskocka och kantareller

En snabblagad vegetarisk pastarätt där mjuka fina höstsmaker av jordärtskocka och kantarell har huvudrollen. Servera gärna tillsammans med ett medelfylligt rött vin med lite bäriga och aromatiska toner som gifter sig med rättens umami.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 portioner pasta, gärna linguine
300 g jordärtskockor
250 g kantareller
2 msk smör
4 äggulor
½ citron
50 g parmesan
salt, vitpeppar

Gör så här

1. Riv parmesanen.

2. Skala, skiva och råstek jordärtskockor i 1 msk smör. Ta ur pannan.

3. Stek kantarellerna i 1 msk smör.

4. Koka pasta. Slå av vattnet och blanda samman pastan med äggulor, saft från en citron, riven parmesan, kantareller och jordärtskockor. Salta och peppra, klart för servering!

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
19 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

pasta alfredo
Liselotte Forslin_Pressbild_03
25 min

Pasta Alfredo

Krämig pasta Alfredo. Restaurangfavorit som man enkelt slänger ihop hemma.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER