Periquita White
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
En av Italiens mest kända pastarätter är helt klart pasta med venmusslor, eller spaghetti alle vongole som det heter på italienska. Pasta vongole är en snabblagad och läcker pastarätt med massor av smak från vitlök, persilja och god olivolja. Till pasta vongole rekommenderar vi ett italienskt, fruktigt vitt vin.
venusmusslor (för fyra personer cirka 1 kg)
2-3 hackade vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
finhackad persilja
olivolja
salt & peppar
spagetti
1. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll lite olivolja i en kastrull, lägg i vitlöken och låt den mjukna i oljan, häll på några matskedar vin, koka upp och släng därefter i musslorna.
3. Rör runt, det tar bara några minuter så är det klart.
4. Blanda med den färdigkokta heta spagettin, finhackad persilja, salt och peppar.
5. Servera din pasta vongole direkt.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren
Klassisk pastarätt som aldrig går ur tiden. Läcker, snabblagad och gott till ett glas vitt!