Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta Vongole

En av Italiens mest kända pastarätter är helt klart pasta med venmusslor, eller spaghetti alle vongole som det heter på italienska. Pasta vongole är en snabblagad och läcker pastarätt med massor av smak från vitlök, persilja och god olivolja. Till pasta vongole rekommenderar vi ett italienskt, fruktigt vitt vin.

Vintips till receptet
229 kr

Ingredienser

venusmusslor (för fyra personer cirka 1 kg)
2-3 hackade vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
finhackad persilja
olivolja
salt & peppar
spagetti

Gör så här

1. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Häll lite olivolja i en kastrull, lägg i vitlöken och låt den mjukna i oljan, häll på några matskedar vin, koka upp och släng därefter i musslorna.

3. Rör runt, det tar bara några minuter så är det klart.

4. Blanda med den färdigkokta heta spagettin, finhackad persilja, salt och peppar.

5. Servera din pasta vongole direkt.

Recept på pasta vongole är hämtat ur den härliga kokboken Syditaliens kök och skafferi (Bonnier Fakta) av Sanna Töringe och Hannu Sarenström.
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Periquita white box

Periquita White

229 kr

Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

pasta vongole
Petter Alexis vinprovning

Petters Pasta vongole

"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER