Periquita White box
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Pasta vongole är en pastaklassiker från Italien som aldrig går ur tiden. Till denna läckra pasta vongole rekommenderar vi ett vitt vin med fin frukt och aromatiska toner. Den uppfriskande syran hjälper också till att lyfta pastans textur och balansera rätten.
600 g fryst förkokt vongole
400 g linguine eller annan pasta
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 färsk chili
1/2 tsk chiliflakes
1 knippe bladpersilja
1 dl torrt vitt vin
1. Koka upp rikligt med väl saltat vatten och koka pastan enligt anvisning på paketet.
2.
3. Hetta upp en vid kastrull med olivolja och fräs vitlök och chili. Precis när vitlöken börjar ta färg tillsätts vongole och vin. På med lock och låt sjuda i ca 5 min.
4. När pastan har någon minut kvar lyfter du över den till musslorna, spara lite av kokvattnet. Vänd runt pastan och smaka av med salt och späd eventuellt med lite av pastavattnet.
5. Avsluta med hackad persilja och lite olivolja. Servera din pasta vongole direkt.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren
En klassisk och elegant rätt- här tillagad med chilisting