Pocherade kycklingbröst med citron-dragonmajonnäs på grön sallad
En lätt sommarlunch med fräscha smaker och somriga ingredienser. En perfekt rätt som du kan förbereda i förväg och lägga ihop precis innan servering. Den här rätten serveras med citronklyftor vilket är perfekt när du vill matcha syran i vinet till maten. Upplevs vinet för beskt, surt eller strävt kan du droppa lite extra citronjuice på maten så kommer vinet att upplevas mycket fruktigare.
Ingredienser
Pocherade kycklingbröst
4 kycklingfiléer
1 liter vatten + 2 kycklingbuljong-tärningar
2-3 lagerblad
2-3 timjankvistar
1 tsk salt
Citron-dragonmajonnäs
2 dl majonnäs, gärna amerikansk
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
3 msk hackad färsk dragon
1 ekologisk citron, rivet skal och saft
1 tsk honung
salt och nymald svartpeppar
Grön sallad
2 sweet gem-salladshuvuden
150 g gröna bönor
2 små mogna avokado
1 liten gurka
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 ekologisk citron
2 msk rostade pinjekärnor
flingsalt och nymald svartpeppar
Till servering
700 g tvättad färskpotatis
Gör så här
1. Koka upp vatten med smulade buljongtärningar, kryddor och salt.
2. Lägg i kycklingfiléerna och låt de sjuda försiktigt på låg värme till en innertemperatur av 72 grader. Det tar ca 10-15 minuter. Låt kallna.
3. Rör ihop allt till citron-dragonmajonnäsen och ställ kallt.
4. Koka potatisen.
5. Riv gemsallaten i mindre bitar. Förväll bönorna 1-2 minuter, skiva avokadon och skär gurkan på längden med en osthyvel. Blanda allt i en bunke med olivoljan och vinägern.
6. Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat och salta och peppra lätt.
7. Skär kycklingen i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver och lägg ovanpå.
8. Klicka över lite av majonnäsen och riv gärna över lite citronskal och klyfta resten av citronen.
9. Strö på pinjekärnor och servera tillsammans med potatisen, resten av majonnäsen och citronklyftor.