Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pocherade kycklingbröst med citron-dragonmajonnäs på grön sallad

En lätt sommarlunch med fräscha smaker och somriga ingredienser. En perfekt rätt som du kan förbereda i förväg och lägga ihop precis innan servering. Den här rätten serveras med citronklyftor vilket är perfekt när du vill matcha syran i vinet till maten. Upplevs vinet för beskt, surt eller strävt kan du droppa lite extra citronjuice på maten så kommer vinet att upplevas mycket fruktigare.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Pocherade kycklingbröst
4 kycklingfiléer
1 liter vatten + 2 kycklingbuljong-tärningar
2-3 lagerblad
2-3 timjankvistar
1 tsk salt

Citron-dragonmajonnäs
2 dl majonnäs, gärna amerikansk
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
3 msk hackad färsk dragon
1 ekologisk citron, rivet skal och saft
1 tsk honung
salt och nymald svartpeppar

Grön sallad
2 sweet gem-salladshuvuden
150 g gröna bönor
2 små mogna avokado
1 liten gurka
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 ekologisk citron
2 msk rostade pinjekärnor
flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering
700 g tvättad färskpotatis

 

Gör så här

1. Koka upp vatten med smulade buljongtärningar, kryddor och salt.

2. Lägg i kycklingfiléerna och låt de sjuda försiktigt på låg värme till en innertemperatur av 72 grader. Det tar ca 10-15 minuter. Låt kallna.

3. Rör ihop allt till citron-dragonmajonnäsen och ställ kallt.

4. Koka potatisen.

5. Riv gemsallaten i mindre bitar. Förväll bönorna 1-2 minuter, skiva avokadon och skär gurkan på längden med en osthyvel. Blanda allt i en bunke med olivoljan och vinägern.

6. Lägg upp salladen på ett stort serveringsfat och salta och peppra lätt.

7. Skär kycklingen i halvcentimeter tjocka skivor tvärsöver och lägg ovanpå.

8. Klicka över lite av majonnäsen och riv gärna över lite citronskal och klyfta resten av citronen.

9. Strö på pinjekärnor och servera tillsammans med potatisen, resten av majonnäsen och citronklyftor.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

citronkyckling
30 min

Citronkycklingpasta

En riktigt fräsch kycklingrätt med örtiga inslag som serveras till rykande het pasta.

egg benedict
Petter Alexis vinprovning

Ägg Benedict

En underbar frukost, brunch eller lunch från den omtyckta kokboken "Min plats på jorden" signerad Petter Alexis Askergren.

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER