Poke bowl med melon, quinoa, varmrökt lax och ärtcrème
Laga en god poke bowl hemma. Enkel och trevlig mat som passar perfekt till sommarlunchen och picknicken. Servera till ett fruktigt rosévin!









Ingredienser
Ärtcrème
250 g tinade gröna ärtor (ca 3 dl)
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk pressad lime
1 dl turkisk yoghurt
3 msk hackad mynta
salt
Poke bowl
ca 600 g melon, t ex cantaloup eller ogen
1 rödlök
3 msk olivolja
rivet skal och saft av 1 lime
1 riven vitlöksklyfta
2 passionsfrukter
2 tsk honung
salt
2 dl quinoa, svart eller röd
1 dl pumpakärnor
ca 400 g varmrökt laxfilé
1 förpackning babyspenat, 65 g
3 dl färska korianderblad
Gör så här
1. Börja med ärtcrèmen: Mixa ingredienserna och smaka av med salt. Låt smakerna mogna i kylen.
2. Kärna ur, skala och tärna melonen. Skala och hacka löken.
3. Blanda olivolja, lime, vitlök, urgröpt passionsfrukt, honung och salt. Vänd ner melon och lök. Låt marinera under tiden resten görs.
4. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt kallna. Rosta pumpakärnorna. Bryt laxköttet i grova bitar.
Servering
5. Blanda quinoan med spenat och koriander och fördela i fyra skålar.
6. Lägg på melonblandningen, med marinaden. Toppa med laxen.
7. Lägg på en liten klick av ärtcrèmen, servera resten till. Strö över pumpakärnor.