Ingredienser
Sallad
400 g sashimilax, t ex Salmalax
½ gurka
3 salladslökar
2 nektariner
100 g glasnudlar
1 förpackning späda salladsblad, 65 g
ca 5 dl löst packade färska böngroddar
ca 3 dl grovt strimlad koriander
3 msk rostade sesamfrön, gärna både svarta & vita
Dressing
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
½ dl japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk vatten
½ msk strösocker
1 tsk sesamolja
1 msk riven ingefära
Se mer inspiration av
Caroline Hofberg
Gör så här
1. Börja med dressingen: Finhacka chilin, behåll gärna lite kärnor för sting. Skala och hacka vitlöken. Blanda ingredienserna till dressingen, rör tills sockret löst sig.
2. Skär laxen i 1 centimeter stora tärningar. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skiva. Strimla salladslöken. Skär nektarinerna i tärningar.
3. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem eventuellt i mindre bitar.
4. Blanda lax, grönsaker, nektariner och nudlar med dressingen vid servering.
5. Vänd ner böngroddar, späda salladsblad och det mesta av koriandern.
6. Strö över sesamfrö och resten av korianderbladen.
Recept och Foto: Caroline Hofberg