Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Sashimi i sommarfruktig nudelsallad

Helt klart en av sommarens fräschaste sallader där två asiatiska favoriter får samsas i en och samma rätt: Sashimi och nudelsallad med solmogna nektariner.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

Sallad
400 g sashimilax, t ex Salmalax
½ gurka
3 salladslökar
2 nektariner
100 g glasnudlar
1 förpackning späda salladsblad, 65 g
ca 5 dl löst packade färska böngroddar
ca 3 dl grovt strimlad koriander
3 msk rostade sesamfrön, gärna både svarta & vita

Dressing
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
½ dl japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk vatten
½ msk strösocker
1 tsk sesamolja
1 msk riven ingefära

 

Gör så här

1. Börja med dressingen: Finhacka chilin, behåll gärna lite kärnor för sting. Skala och hacka vitlöken. Blanda ingredienserna till dressingen, rör tills sockret löst sig.

2. Skär laxen i 1 centimeter stora tärningar. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skiva. Strimla salladslöken. Skär nektarinerna i tärningar.

3. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem eventuellt i mindre bitar.

4. Blanda lax, grönsaker, nektariner och nudlar med dressingen vid servering.

5. Vänd ner böngroddar, späda salladsblad och det mesta av koriandern.

6. Strö över sesamfrö och resten av korianderbladen.

Recept och Foto: Caroline Hofberg
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER