Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Kött och potatis i en elegant och riktigt god tappning. Här får vi en helgrätt med lyxiga och säsongsbetonade tillbehör. I glaset väljer vi ett fylligt rött vin med kryddiga toner som kan ta sig an alla smaker och strukturer i denna ljuvliga rätt.
Ryggbiff
4 skivor ryggbiff a ca 175 g (har du ryggbiff med kappa så ca 200 g/pers)
300 g valfri svamp
150 g kokt kronärtskocksbotten
salt, svartpeppar, olivolja och smör
Salviarostad potatis
500 g små fasta potatisar
1 dl strimlad salvia
olivolja, salt och svartpeppar
Kapriscreme
1 dl kapris
1 liten vitlöksklyfta
1 1/2 dl creme fraiche
1 tsk grovkornig dijonsenap
salt
1. Värm ugnen till 220 C.
2. Dela potatisarna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Blanda med salvian, salt, svartpeppar och olivolja.
4. Ugnsbaka potatisen i ca 40 minuter tills de är genommjuka med en fint rostad yta.
5. Hacka kaprisen och riv eller pressa vitlöken.
6. Blanda kaprisen och vitlöken med creme fraichen och senapen.
7. Smaka av med salt.
8. Ansa svampen och skär den i önskad storlek.
9. Skär kronärtskocksbottnarna i 4 bitar vardera.
10. Värm en stekpanna till högsta temperatur.
11. Stek svampen i olja tills den har en fin brynt färg.
12. Lägg ner kronärtskockan med en klick smör.
13. Stek vidare i 2-3 minuter och smaka av med salt.
14. Salta och peppra biffen.
15. Värm en stekpanna till högsta temperatur.
16. Bryn biffen i olivolja och smör ca 2-3 minuter per sida, tills kärntemperaturen är 45 C.
17. Låt köttet vila några minuter på en skärbräda så vilar det upp till ca 52 C.
18. Servera biffen med den bakade potatisen, svampen och kronärtskockan samt kapriscremen.
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Jordärtskocka på tre vis lyfter den här lammrätten till fantastiska nivåer!
Lammstek unnar man sig alldeles för sällan, men när det väl sker, så ska det gärna serveras en potatisgratäng till!