Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rådjursrygg med brynt svamp, blomkålskräm och råraka

Rådjursrygg med brynt svamp, blomkålskräm och råraka är ett recept att laga när man vill bjuda lite extra fint. Till viltköttet är ett rött vin det perfekta valet. Vinets fylliga karaktär balanserar den vilda smaken av rådjursköttet och de jordiga tonerna från svampen.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

ca 700 g urbenad sadel av rådjur
salt och smör

Blomkålskräm:
300 g blomkål utan blast
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt

Råraka:
250 g potatis
salt och smör

Svampen:
400 g valfri svamp, t e x skogschampinjoner eller Karl-Johan svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja, smör, salt och bladpersilja

Tillbehör:
Rödvinbärsgelé

Gör så här

1. Skär blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i mjölken och grädden. Mixa den slät, smaka av med salt och kyl ner.

2. Skala och riv potatisen grovt. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Salta potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek 4 rårakor i smör, till en gyllene och knaprig yta.

3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Salta och bryn rådjursryggen i smör 3-5 minuter till fin brynt färg och kärntemperaturen är 56 C. Låt rådjursryggen vila på en skärbräda under tiden du steker svampen och tranchera den före servering.

4. Värm en stekpanna till hög temperatur. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i olja tills det att den har en fin brynt färg. Lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare 1 minut.

Servering:

Servera rådjuret tillsammans med råraka, blomkålskrämen, en klick rödvinbärsgelé och den brynta svampen – riv gärna över lite bladpersilja.

Betyg
33 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER