Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Rådjursrygg med brynt svamp, blomkålskräm och råraka

Rådjursrygg med brynt svamp, blomkålskräm och råraka är ett recept att laga när man vill bjuda lite extra fint. Till viltköttet är ett rött vin det perfekta valet. Vinets fylliga och fruktiga karaktär balanserar den vilda smaken av rådjursköttet och de jordiga tonerna från svampen.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

ca 700 g urbenad sadel av rådjur
salt och smör

Blomkålskräm:
300 g blomkål utan blast
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt

Råraka:
250 g potatis
salt och smör

Svampen:
400 g valfri svamp, t e x skogschampinjoner eller Karl-Johan svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja, smör, salt och bladpersilja

Tillbehör:
Rödvinbärsgelé

Gör så här

1. Skär blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i mjölken och grädden. Mixa den slät, smaka av med salt och kyl ner.

2. Skala och riv potatisen grovt. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Salta potatisen och dela upp den i 4 portioner. Stek 4 rårakor i smör, till en gyllene och knaprig yta.

3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Salta och bryn rådjursryggen i smör 3-5 minuter till fin brynt färg och kärntemperaturen är 56 C. Låt rådjursryggen vila på en skärbräda under tiden du steker svampen och tranchera den före servering.

4. Värm en stekpanna till hög temperatur. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i olja tills det att den har en fin brynt färg. Lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare 1 minut.

Servering:

Servera rådjuret tillsammans med råraka, blomkålskrämen, en klick rödvinbärsgelé och den brynta svampen – riv gärna över lite bladpersilja.

Betyg
23 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.