Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Räkmacka med skagensmakande avokadomajonnäs

Vad är lyxigare än en räkmacka tillsammans med ett glas iskallt rosévin? Den här räkmackan som har allt man kan önska sig: avokadomajonnäs med härlig smak av skagenröra och ett berg av handskalade räkor! Mums!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Räkmacka
1 kg räkor med skal
4 rejäla skivor levainbröd
Salladsblad
Ca 50 g svart tångkaviar eller stenbitsrom
3 hårdkokta ägg
Hackad gräslök
Citronklyftor
Dill

Avokadomajonnäs
2 avokado
2 tsk pressad citron
2 msk crème fraiche
2 dl majonnäs
1 ½ msk färskriven pepparrot
3 msk hackad rödlök
3 msk hackad dill
½ krm cayennepeppar
salt

Gör så här

1. Börja med majonnäsen: Mixa avokadoköttet med citronsaft och crème fraiche.

2. Vänd ner resten av ingredienserna för hand. Smaka av med salt.

3. Skala räkorna. Rosta brödet i ugnen eller brödrosten.

4. Bred en del av majonnäsen på brödet. Lägg på sallad och en rejäl hög av räkor. Toppa med resten av majonnäsen.

5. Garnera med rom, äggklyftor, hackad gräslök, citronklyftor och en dillkvist.

Recept och Foto: Caroline Hofberg
Betyg
31 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER