Räkmacka med skagensmakande avokadomajonnäs
Vad är lyxigare än en räkmacka tillsammans med ett glas iskall champagne? Den här räkmackan som har allt man kan önska sig: avokadomajonnäs med härlig smak av skagenröra och ett berg av handskalade räkor! Mums! Vi väljer en champagne med frisk syra och härligt mineraliska toner som lättar upp avokadomajonnäsen och matchar räkornas lite "haviga" ton!





Ingredienser
Räkmacka
1 kg räkor med skal
4 rejäla skivor levainbröd
Salladsblad
Ca 50 g svart tångkaviar eller stenbitsrom
3 hårdkokta ägg
Hackad gräslök
Citronklyftor
Dill
Avokadomajonnäs
2 avokado
2 tsk pressad citron
2 msk crème fraiche
2 dl majonnäs
1 ½ msk färskriven pepparrot
3 msk hackad rödlök
3 msk hackad dill
½ krm cayennepeppar
salt
Gör så här
1. Börja med majonnäsen: Mixa avokadoköttet med citronsaft och crème fraiche.
2. Vänd ner resten av ingredienserna för hand. Smaka av med salt.
3. Skala räkorna. Rosta brödet i ugnen eller brödrosten.
4. Bred en del av majonnäsen på brödet. Lägg på sallad och en rejäl hög av räkor. Toppa med resten av majonnäsen.
5. Garnera med rom, äggklyftor, hackad gräslök, citronklyftor och en dillkvist.