Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Räksallad på vitlöks- & chilistekt scampi med krämig parmesandressing

En räksallad blir alltid både godare och mer mättande med lite varma ingredienser. Här på en grund av späda salladsblad som toppas med stekt sparris och avokado samt vitlöks- och chilistekta scampi-räkor eller gambas. Serveras med en krämig parmesandressing och ett glas torrt och friskt rosévin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Räksallad:
400 g skalade scampi, gambas eller vannamei-räkor
1 chilifrukt
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1 påse salladsmix, 65 g
1 knippe sparris
1 mogen avokado
Flingsalt och nymald svartpeppar

Parmesandressing:
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
1 dl mild olivolja
1 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesan + extra till servering
Eventuellt ett par droppar srirachasås

 

Gör så här

1. Börja med dressingen. Skala och riv vitlöken och blanda med resten av ingredienserna. Den som vill vänder ner ett par droppar srirachasås. Det blir inte starkt, bara smakrikt.

2. Låt räkorna tina på hushållspapper. Skala och skiva vitlök och kärna ur och hacka chilin. Hetta upp hälften av oljan och stek räkorna hastigt. Salta och ställ pannan åt sidan.

3. Hetta upp resten av oljan i en annan panna och stek sparrisen och avokadoklyftorna så de får lite färg. Salta och peppra lätt.

4. Fördela salladsmixen på 4 tallrikar och toppa med de stekta grönsakerna och de stekta räkorna. Strö på lite parmesan och ringla på lite dressing.

5. Servera räksalladen med ett gott bröd.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
12 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER