Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rostat surdegsbröd med rödbetssallad, viltköttbullar och stekt lök

En underbart mättande macka fullproppad med säsongens godaste smaker. Servera till ett fylligt glas rött med generös frukt. Rödbetssallad och stekt lök har en lite söt ton vilken möts upp av vinets generösa fruktighet. Testa ett bärigt rött med mjuka tanniner.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Matig Julmacka
4 skivor vitt surdegsbröd
1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 liten gul lök
10 enbär
500 g viltfärs
1 ägg
1 msk svensk senap
2 msk finhackad timjan
salt, svartpeppar och smör

Rödbetssallad
300 g inlagda rödbetor
2 1/2 msk grovkornig fransk senap
150 g majonnäs
salt
2 rödlökar
smör och salt

 

Gör så här

1. Skär rödbetorna i 2 centimeters bitar. Blanda betorna med majonnäsen och senapen. Smaka av om eventuellt salt behövs.

2. Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Finhacka löken och mortla eller finhacka enbären.

3. Blanda samtliga ingredienser till köttbullssmeten och smaka av med salt och peppar. Rulla köttbullarna.

4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek köttbullarna några minuter i smör till fin brynt färg.

5. Skala och skiva löken. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek löken i en rejäl smörklick tills den är ordentligt brynt. Smaka av med salt.

6. Rosta bröden och lägg på rödbetssalladen. Toppa med köttbullarna och den stekta löken.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER