Capitano Rosso
99 kr
Detta är det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar.
4 portioner
Ingredienser
ca 1 kg rostbiff
Salt, peppar,
1 tsk timjan
500 g potatis
3 morötter
4 rödbetor
2 palsternackor
3 rödlök
Rödvinssås
3 dl rödvin
1 msk oxfond
2 schalottenlökar
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Salt
Smör
Hemmagjord rostbiff som serveras med ugnsgrönsaker och en mustig rödvinssås.
1. Sätt ugnen på 150°C. Salta och peppra rostbiffen. Bryn runt om och lägg sedan över i en
ugnsfast form. Krydda med timjan. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 55 grader. (en dryg timme). Ta ut och linda med aluminiumfolie, låt vila tills resten är färdigt.
2. Höj värmen i ugnen till 225°C. Dela potatis, rödlök och rödbetor i klyftor. Skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är färdiga.
3. Finhacka löken till såsen och bryn sedan hälften i en klick smör. Tillsätt vinet och resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Reducera tills hälften är kvar. Tillsätt oxfonden och 3 dl vatten. Reducera tills hälften är kvar. Sila såsen. Smaka av med en klick smör och eventuellt lite salt och peppar.
Servera rostbiffen i skivor tillsammans med ugnsgrönsaker och rödvinssås.
Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
99 kr
Detta är det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar.
249 kr
Tillfälligt sortiment: En biodynamisk vingård som levererar en charmerande chianti classico – som gjord för att njuta till det italienska köket.
Lanseringsdatum: 17 jan
Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.
Lyxig och rustik helgmiddag.