Mommessin Beaujolais Splendeur Nature
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
4 portioner
Ingredienser
ca 1 kg rostbiff
Salt, peppar,
1 tsk timjan
500 g potatis
3 morötter
4 rödbetor
2 palsternackor
3 rödlök
Rödvinssås
3 dl rödvin
1 msk oxfond
2 schalottenlökar
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Salt
Smör
Hemmagjord rostbiff som serveras med ugnsgrönsaker och en mustig rödvinssås.
1. Sätt ugnen på 150°C. Salta och peppra rostbiffen. Bryn runt om och lägg sedan över i en
ugnsfast form. Krydda med timjan. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 55 grader. (en dryg timme). Ta ut och linda med aluminiumfolie, låt vila tills resten är färdigt.
2. Höj värmen i ugnen till 225°C. Dela potatis, rödlök och rödbetor i klyftor. Skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är färdiga.
3. Finhacka löken till såsen och bryn sedan hälften i en klick smör. Tillsätt vinet och resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Reducera tills hälften är kvar. Tillsätt oxfonden och 3 dl vatten. Reducera tills hälften är kvar. Sila såsen. Smaka av med en klick smör och eventuellt lite salt och peppar.
Servera rostbiffen i skivor tillsammans med ugnsgrönsaker och rödvinssås.
Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Magiskt gott recept på smashed burger på högrevsfärs! Toppas självklart med cheddar, karamelliserad lök och god dressing.