Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rostbiff med ugnsgrönsaker och rödvinssås

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
ca 1 kg rostbiff
Salt, peppar,
1 tsk timjan
500 g potatis
3 morötter
4 rödbetor
2 palsternackor
3 rödlök
Rödvinssås
3 dl rödvin
1 msk oxfond
2 schalottenlökar
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Salt
Smör

Hemmagjord rostbiff som serveras med ugnsgrönsaker och en mustig rödvinssås.

Förberedelser & tillagning

1. Sätt ugnen på 150°C. Salta och peppra rostbiffen. Bryn runt om och lägg sedan över i en
ugnsfast form. Krydda med timjan. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 55 grader. (en dryg timme). Ta ut och linda med aluminiumfolie, låt vila tills resten är färdigt.

2. Höj värmen i ugnen till 225°C. Dela potatis, rödlök och rödbetor i klyftor. Skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är färdiga.

3. Finhacka löken till såsen och bryn sedan hälften i en klick smör. Tillsätt vinet och resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Reducera tills hälften är kvar. Tillsätt oxfonden och 3 dl vatten. Reducera tills hälften är kvar. Sila såsen. Smaka av med en klick smör och eventuellt lite salt och peppar.

Servera rostbiffen i skivor tillsammans med ugnsgrönsaker och rödvinssås.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
4 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER