Il Vero Siciliano
89 kr
Från Siciliens hjärta till ditt glas – ekologiska Il Vero Siciliano! Il Vero Siciliano – en...
4 portioner
Ingredienser
ca 1 kg rostbiff
Salt, peppar,
1 tsk timjan
500 g potatis
3 morötter
4 rödbetor
2 palsternackor
3 rödlök
Rödvinssås
3 dl rödvin
1 msk oxfond
2 schalottenlökar
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Salt
Smör
Hemmagjord rostbiff som serveras med ugnsgrönsaker och en mustig rödvinssås.
1. Sätt ugnen på 150°C. Salta och peppra rostbiffen. Bryn runt om och lägg sedan över i en
ugnsfast form. Krydda med timjan. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är ca 55 grader. (en dryg timme). Ta ut och linda med aluminiumfolie, låt vila tills resten är färdigt.
2. Höj värmen i ugnen till 225°C. Dela potatis, rödlök och rödbetor i klyftor. Skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills alla grönsaker är färdiga.
3. Finhacka löken till såsen och bryn sedan hälften i en klick smör. Tillsätt vinet och resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Reducera tills hälften är kvar. Tillsätt oxfonden och 3 dl vatten. Reducera tills hälften är kvar. Sila såsen. Smaka av med en klick smör och eventuellt lite salt och peppar.
Servera rostbiffen i skivor tillsammans med ugnsgrönsaker och rödvinssås.
Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
89 kr
Från Siciliens hjärta till ditt glas – ekologiska Il Vero Siciliano! Il Vero Siciliano – en...
179 kr 230 kr
För dig som älskar amerikansk pinot noir! Nu stor prissänkning från 229 kr till 179 kr.
Den tryggaste och godaste maten som finns, här med en lyxig twist!
En rätt för köttälskaren, med de läckraste, somriga tillbehören!