Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Skånsk kalops - svensk husmanskost när den är som bäst. Den här grytan som får puttra länge på spisen bjuder på djupa smaker av kött och grönsaker. Till den smakrika grytan bjuder vi på ett kraftfullt rött.
1 kg högrev
200 g morot
200 g lök
2 tsk kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 msk maizena
Olja, salt och svartpeppar
Till servering:
Kokt potatis
Inlagda rödbetor
1. Skä
2. Skala och skiva morötterna tunt. Skala, halvera och skiva löken tunt.
3. Bryn kött, hälften av morötterna och hälften av löken i olja tills det f
4. Koka ur stekpannan med lite vatten. Häll stekskyn och vatten över köttet så att ca 2/3 täcks. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad.
5. L
6. Sila över skyn fr
7. Koka upp skyn och l
8. Lägg ner det plockade köttet, resterande morot och lök i s
9. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
En riktigt rustik och höstig rätt med smakerna på rätt plats, i denna högrevsgryta har dessutom en skvätt rödvin kokat med vilket gör grytan än mer vinvänlig!
Här kommer goda tips på viner till höstens grytor.