Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Skånsk kalops - svensk husmanskost när den är som bäst. Den här grytan som får puttra länge på spisen bjuder på djupa smaker av kött och grönsaker. Till den smakrika grytan bjuder vi på ett generöst fylligt rött.
1 kg högrev
200 g morot
200 g lök
2 tsk kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 msk maizena
Olja, salt och svartpeppar
Till servering:
Kokt potatis
Inlagda rödbetor
1. Skä
2. Skala och skiva morötterna tunt. Skala, halvera och skiva löken tunt.
3. Bryn kött, hälften av morötterna och hälften av löken i olja tills det f
4. Koka ur stekpannan med lite vatten. Häll stekskyn och vatten över köttet så att ca 2/3 täcks. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad.
5. L
6. Sila över skyn fr
7. Koka upp skyn och l
8. Lägg ner det plockade köttet, resterande morot och lök i s
9. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis.
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
En riktigt rustik och höstig rätt med smakerna på rätt plats, i denna högrevsgryta har dessutom en skvätt rödvin kokat med vilket gör grytan än mer vinvänlig!
Här kommer goda tips på viner till höstens grytor.