Pizzolato Moscato Frizzante Organic
42 kr
Pärlande vitt vin på praktisk och elegant burk. Perfekt att ta med sig till stranden, picknicken eller på resan!
Lättlagad förrätt som kan förberedas en stund innan och gräddas av när gästerna kommer. Getost är en klassisk förrättsfavorit som här tas till nya höjder med goda tillbehör som purjokräm och sparris. Till detta väljer vi ett vitt vin med fruktiga och aromatiska toner.
1 paket smördeg, 250 g
1 getost med skal, 180 g
100 g purjolök
smör till stekning
2/3 dl crème fraiche
1 citron, rivet skal
1 knippe grön sparris
1 msk mjölk till pensling
1 påse, ca 65 g blandade salladsblad
100 g sugar snaps eller sockerärtor
3 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
flingsalt och nymald svartpeppar
Örtolja
1 näve spenat
1 kruka basilika
1 litet knippe bladpersilja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk honung
1. Sätt ugnen på 220°. Börja med örtoljan. Kör spenat, basilika och bladpersilja, både stjälkar och blad, i en matberedare eller mixer med oljan tills det är finfördelat. Smaka av med honung och salt.
2. Rulla ut smördegen och låt den vara kvar på det medföljande pappret. Ta ut 8 rundlar, ca 8-10 cm i diameter med hjälp av ett mått eller glas. Ta ett mindre mått eller glas och tryck till på varje rundel så du får en kant som mäter ca 1 cm. Nagga botten och för över pappret på en plåt.
3. Dela purjon på mitten och skölj ur. Skiva den tunt och stek den mjuk i en klick smör på medelvärme, ca 5-6 minuter utan att den tar färg. Rör i crème fraiche och citronskal. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik och låt svalna några minuter.
4. Fördela purjokrämen i mitten innanför den innersta ringen på smördegsrundlarna. Skär osten i 8 skivor och lägg på.
5. Bryt av den nedersta torra delen av sparrisen och släng den. Skär av knopparna med ca 4 cm av stjälken. Är de tjocka kan du dela dem horisontellt. Lägg på dem på osten och salta och peppra lätt. Resten av sparrisen kan du steka och ha som tillbehör eller skiva tunt och ha i sallad.
6. Pensla kanterna med lite mjölk och grädda ca 15-20 minuter tills degen fått fin färg. Vänd salladen i en skål med olja och balsamvinäger. Salta och peppra lätt.
7. Lägg upp det på tallrikar och toppa med de fina smördegsrundlarna. Droppa över örtolja och servera resten till.
42 kr
Pärlande vitt vin på praktisk och elegant burk. Perfekt att ta med sig till stranden, picknicken eller på resan!
En supergod kantarellsås att servera till köttbiten, kycklingfilén, torskryggen eller det vegetariska alternativet!
Trendiga pinsa med soltorkad tomatkräm och prosecco!