Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Sotad grön sparris med hackat ägg, syrlig fänkål och brynt hasselnötssmör

En rätt som är riktigt god som den är och även perfekt att servera ihop med andra rätter som mellan- eller förrätt. De somriga smakerna av sotad sparris och syrlig fänkål gör sig utmärkt ihop med ett fruktigt glas rosévin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

400 g grön sparris
2 kokta ägg
olivolja och salt

Syrlig fänkål
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
¼ fänkål
salt

Brynt hasselnötssmör
40 g hasselnötter
70 g smör

1. Ansa sparrisen och hacka äggen.

2. Blanda vinäger med honung och en nypa salt. Hyvla eller skiva fänkålen supertunt. Blanda ner fänkålen i vinägerblandningen och låt den marinera i ca 5 minuter. Häll därefter bort lagen.

3. Hacka hasselnötterna lite lätt, lägg sedan ner smöret och nötterna i en kastrull. Koka upp och låt det koka under omrörning tills smöret är ljusbrunt och doftar nötigt.

4. Stek sparrisen några minuter i olja på högsta temperatur tills den är aldente och lätt sotad. Smaka av med salt.

5. Lägg upp sparrisen på ett fat och toppa med ägg, fänkål och det brynta hasselnötssmöret. Servera och ät direkt.

Obs! Angivna portioner är beräknade enligt servering som mellanrätt. Som förrätt kan du servera denna rätt till cirka 8 gäster.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Sofia y Sebastiàn Rosé

Sofia y Sebastiàn Rosé

99 kr

Nu lanseras Rosé Is Best Enjoyed With Friends, ett ljust, krispigt och fräscht rosévin från södra Frankrike.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER