Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay
139 kr
Torrt, smakrikt och elegant - ett bra exempel på hur en Bourgogne Chardonnay ska smaka där citrus, mineral och ekfat står i fokus.
En rätt som är riktigt god som den är och även perfekt att servera ihop med andra rätter som mellan- eller förrätt. De somriga smakerna av sotad sparris och syrlig fänkål gör sig utmärkt ihop med ett friskt glas vitt vin, vi rekommenderar chardonnay.
400 g grön sparris
2 kokta ägg
olivolja och salt
Syrlig fänkål
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
¼ fänkål
salt
Brynt hasselnötssmör
40 g hasselnötter
70 g smör
1. Ansa sparrisen och hacka äggen.
2. Blanda vinäger med honung och en nypa salt. Hyvla eller skiva fänkålen supertunt. Blanda ner fänkålen i vinägerblandningen och låt den marinera i ca 5 minuter. Häll därefter bort lagen.
3. Hacka hasselnötterna lite lätt, lägg sedan ner smöret och nötterna i en kastrull. Koka upp och låt det koka under omrörning tills smöret är ljusbrunt och doftar nötigt.
4. Stek sparrisen några minuter i olja på högsta temperatur tills den är aldente och lätt sotad. Smaka av med salt.
5. Lägg upp sparrisen på ett fat och toppa med ägg, fänkål och det brynta hasselnötssmöret. Servera och ät direkt.
139 kr
Torrt, smakrikt och elegant - ett bra exempel på hur en Bourgogne Chardonnay ska smaka där citrus, mineral och ekfat står i fokus.
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.
Mat som lagar sig själv i ugnen är ett riktigt life hack. Det här är en smakrik och saftig rätt som är svår att motstå.